Lån penge? Få svar på alle dine spørgsmål her!

Som privatperson er det almindeligt at låne penge til boligkøb, bil, båd og meget mere. Overvejer du at tage et lån? Vi har samlet en masse tips og gode råd til, når du skal låne penge. Alt fra hvad forskellen er på forskellige lånetyper, hvordan renten fungerer, hvordan du ansøger om lån og meget mere. Vi guider dig gennem lånejunglen.

Fire forskellige måder at låne penge på

De fleste af os ender i en situation, hvor vi skal låne penge på et tidspunkt i vores liv. Hvilken type lån, som er at foretrække kommer an på, hvad du skal bruge pengene til og hvor mange penge, du har behov for at låne. Her følger en kort beskrivelse af fire forskellige måder, du kan låne penge på.

Banklån

At tage et banklån er den mest almindelige måde at låne penge på, for den som har en fast indkomst og behov for at låne et større beløb, eksempelvis til at istandsætte en bolig eller købe en bil. Ved meget store lån som realkreditlån er nedbetalingstiden lang, ofte 20-30 år, og renten er lav, mens forbrugslån almindeligvis skal betales tilbage inden for max. 15 år.

Kreditkort

Kreditkort kan være et alternativ, når du skal låne mindre beløb i kort tid. Når du handler på kredit med et kreditkort, skal du for det meste betale mere i rente end hvis du tager et almindelig banklån. At låne penge med et kreditkort kan være praktisk og godt, så længe du holder din kreditkort gæld på at lavt niveau.

SMS-lån

SMS-lån bør du altid undgår på grund af den ofte ekstremt høje rente. Mange SMS-lån bevilges helt uden kreditvurdering og retter sig mod mennesker, som ikke har en fast indkomst eller har haft økonomiske problemer, og som derfor har svært ved at optage et almindeligt lån.

Lån penge af familie og venner

At låne penge af en ven eller en i familie, har de flest af os gjort på et tidspunkt. Det har selvfølgelig fordele. Hvis det drejer sig om et lille beløb, skal du som regel ikke betale renter, fordi lånet er givet i tillid. Ulempen er at relationen kan tage skade, hvis du skulle få problemer med at betale pengene tilbage inden for en overskuelig tid.

Hvilken af ovenstående alternativer du end måtte vælge, så tænk over aldrig at låne flere penge end du behøver, og forsøg altid at betale lånet tilbage så hurtigt som muligt.

Konsekvenser ved at låne penge når du har gæld

At komme i økonomiske vanskeligheder er svært, ikke mindst hvis du har et realkreditlån eller andre høje faste udgifter. Hvis du samtidig har været nødsaget til at prioritere dine udgifter eller undladt at betale en regning til tiden og fået en betalingsanmærkning, kan det have mange konsekvenser. Her følger nogle af dem:

Banken siger måske nej

Hvis du har en betalingsanmærkning, kan det være sværere at få bevilget et lån. Mange banker siger nej med det samme. Andre er mindre restriktive. Formodentlig skal du betale mere i rente. Det skyldes, at banken tager kompensation for, at de tager en højere risiko, når de låner penge ud til nogen, som har en betalingsanmærkning.

Vær opmærksom på at re:member ikke bevilger lån til nogen som har en betalingsanmærkning.

Svært at få en lejlighed

Det fleste ejere af ejendomme foretager et kredittjek, før de underskriver en ny kontrakt med en ny lejer. Her kan løsningen i nogle tilfælde var at lægge et depositum, altså betale et par måneders husleje forud og dermed mindske udlejers bekymring for, at du ikke kan betale huslejen til tiden.

Du kan ikke oprette et mobilabonnement

Ja, sådan er det – teleselskaberne foretager også et kredittjek af dig. Hvis du har en betalingsanmærkning, kan du risikere at måtte nøjes med at købe taletidskort til telefonen, hvilket bliver betydelig dyrere, især hvis du ringer meget.

Du kan ikke leje bil

Biludlejningsfirmaerne er også restriktive, når det kommer til betalingsanmærkninger, så chancen for at du kan leje en bil er minimal, så længe anmærkningen er hos kreditoplysningsbureauerne. Anmærkningen slettes enten ved, at man betaler det skyldige beløb, og kreditor foretager en afmelding eller ved, at registreringen forældes efter 5 år og slettes automatisk.

Du kan låne penge til trods for, at du tidligere har haft en betalingsanmærkning

I mange tilfælde kan du få et lån, selv om du tidligere har haft betalingsproblemer, men nu har kontrol over din økonomi. re:member tilbyder forbrugslån fra 10.000 til 350.000 kroner uden sikkerhed.

For at få et lån bevilget hos os skal du være fyldt 18 år, have en fast indkomst og ingen registrerede betalingsanmærkninger. Du skal også opgive formålet med lånet. Hvilken rente du får afgøres af flere faktorer så som lånebeløb, ønsket løbetid og din aktuelle økonomiske situation (din indkomst, faste udgifter og øvrig gæld).

Læs mere om lån til trods for tidligere betalingsanmærkninger.

Lån penge med sikkerhed og lån penge uden sikkerhed. Hvad er forskellen?

Lån penge med sikkerhed

Når du låner større beløb kræver banken almindeligvis, at du stiller nogen form for sikkerhed (pant) får lånet, for eksempel dit hjem eller anden ejendom. Det indebærer, at det du stiller som sikkerhed tilfalder banken, hvis du ikke klarer at betale pengene tilbage.

Et lån med sikkerhed indebærer en mindre risiko for banken, og derfor er renten gerne lavere end for lån uden sikkerhed. Men det betyder en større risiko for dig som låntager, da banken for eksempel kan tvinge dig til at sælge din bolig, hvis du ikke klare at betale lånet tilbage ifølge vilkårene.

Lån penge uden sikkerhed

Et lån uden sikkerhed, så som et forbrugslån, er mindre kompliceret. Du ansøger om lånet, og forpligter dig til at betale pengene tilbage efter en fastlagt betalingsplan, indtil lånet er fuldt tilbagebetalt.

Fordelen ved et lån uden sikkerhed er, at du ikke skal have nogen større formue for at få bevilget lån. Det er som regel nok, at du har en fast indkomst og orden i økonomien. Ansøgningsprocessen og behandlingstiden hos re:member er sikker og smidig, og du vil modtage hurtigt svar på din ansøgning.

Læs mere om at låne penge hurtigt her.

Lån penge til en lav rente

Renten er omkostningen ved at låne penge, så derfor vil man låne penge til så lav rente som muligt. Renten angives normalt som en procentsats om året af lånebeløbet. Når man overvejer at optage et større lån, støder man ofte på begreberne pålydende rente og ÅOP (Årlige Omkostninger i procent), men hvad betyder de egentlig, og hvad er forskellen på dem?

Pålydende rente

Den pålydende rente er den aftalte rente på lånet, altså den faktiske rente, som långiver har angivet. Hvis rente på et realkreditlån er 4 %, er det den pålydende rente.

ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent)

ÅOP er den pålydende rente plus alle afgifter, du skal betale i forbindelse med lånet. Almindelige afgifter er oprettelsesgebyr, administrationsgebyr og fakturagebyr. ÅOP er hvad du faktisk betaler for lånet som helhed og ikke bare lånebeløbet.

Med re:member forbrugslån for du en individuel rente mellem 6,95 % og 22,45 %. Hvilke rente du får beror blandt andet på en kreditvurdering, og hvordan din økonomi ser ud.

Variabel eller fast rente?

Aftaler du og banken fast rente, så gælder den rente under hele lånets løbetid. Med variable rente kan procentsatsen, som du skal betale, gå op eller ned og måske svinge frem og tilbage flere gange under lånets løbetid. Svingningerne beror på at lånet styres af markedsrenten eller et indeks, for eksempel CIBOR. Fordelen ved at binde rente er sikkerhed – at du hele tiden ved nøjagtig hvor stor omkostning du har for lånet. Fordelen ved variabel rente er, at dine renteomkostninger kan mindskes, og ofte er den også noget lavere end den faste rente. Samtidig må du leve med usikkerheden, hvis renten stiger.

Låne penge sikkert hos re:member

Et forbrugslån uden sikkerhed fra re:member kan være et godt alternativ, hvis du har mange dyre smålån eller kreditkortgæld. Ved at samle lånene i et og samme lån, kan du som regel mindske dine månedlige omkostninger.

Hvis du er fyldt 18 år og har en fast indkomst, kan du søge om et lån. re:member tilbyder forbrugslån fra 10.000 kroner til 350.000 kroner uden sikkerhed, og du bestemmer selv, hvad pengene skal bruges til. Lånet har en fast betalingsplan med månedlige ydelser, der hjælper dig med at få bedre overblik over din økonomi.

Hvilken rente du tilbydes afgøres af flere faktorer, så som lånebeløb, ønsket løbetid og din aktuelle økonomiske situation. Du får hurtigt svar, og din ansøgning er ikke bindende.

Inden du ansøger kan du nemt se din beregnede månedlige omkostning med vores låneberegner. Angiv ønsket lånebeløb og løbetid, så ser du den månedlige omkostning ved forskellige rentesatser.

Så snart din låneansøgning bliver godkendt, og du har underskrevet aftalen udbetales pengene indenfor 2-3 hverdage.

Ansøg om et forbrugslån fra re:member her.

Ved et samlet kreditbeløb på 250.000 kr. over 7 år med variabel debitorrente 7,18 % – 24,91%, er den månedlige ydelse 3.772 kr. – 5.933 kr. De samlede omkostninger udgør 66.813 kr. – 248.394 kr. ÅOP udgør 7,22 % – 24,97%. Det samlede tilbagebetalte beløb udgør 316.813 kr. – 498.394 kr. I beregningen sker tilbagebetalingen via Betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet.