Hvad er ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent)?

Når du skal låne penge fra en kreditor, er det almindeligt, at det er den pålydende rente, der fanger din opmærksomhed. Du er måske godt klar over, hvad det er, men hvor meget ved du egentlig om ÅOP? Her kan du læse om forskellene, og om hvad ÅOP er.

Når du optager et lån, eksempelvis et forbrugslån uden sikkerhed, hvor du ikke behøver at stille pant i ejendele, har du sikkert bemærket at rente varierer.

Det er måske heller ikke ukendt for dig at kreditorerne foretager en kreditvurdering af dig, når du søger om at låne penge. Dette tjek af din økonomi og baggrund ligger til grund for, om du bliver bevilget et lån eller ikke. Det fastsætter også det maksimale mulige lånebeløb, hvilken lånerente du ender op med og dermed de totale omkostninger for lånet, du bliver bevilget. Men hvad betyder de to rentebegreber egentlig: Pålydende og ÅOP?

Forskellen på pålydende rente og ÅOP (Årlige omkostninger i Procent)

Den pålydende rente er sædvanligvis den der oplyses. Det er den løbende pålydende rente i en bestemt periode, gerne et år. Enkelt forklaret betyder det, at den pålydende rente er grundrenten på lånet, og her er alle omkostninger for at låne penge ikke regnet med.

ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) fortæller dig, hvad du faktisk betaler for lånet. Heri er alle gebyrer, du betaler, inkluderet i beregningen. Med andre ord er ÅOP, den fastsatte rente inklusiv alle omkostninger, som eksempelvis oprettelsesgebyr og terminsgebyr.

Forbrugslån fra re:member

Hos re:member kan du låne fra 10.000 til 250.000 kroner uden sikkerhed. Den pålydende rente på lånet er fra 6,95 % til 22,45 % og fastsættes ud fra en individuel kreditvurdering.

De penge du får indvilget, kan du bruge på lige hvad du måtte ønske, ansøg om et re:member forbrugslån her.

Ved et samlet kreditbeløb på 250.000 kr. over 7 år med variabel debitorrente 7,55 % – 24,91 %, er den månedlige ydelse 3.815 kr. – 5.933 kr. De samlede omkostninger udgør 70.419 kr. – 248.394 kr. ÅOP udgør 7,59 % – 24,97 %. Det samlede tilbagebetalte beløb udgør 320.419 kr. – 498.394 kr. I beregningen sker tilbagebetalingen via Betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet.