Alt du har brug for at vide om lånerente

Når du optager et lån, er det vigtigt at huske, at du skal betale renter udover selve lånet. Hvor meget ved du egentlig om lånerente? Der findes flere begreber, som du som låntager skal forholde dig til – og det kan du læse om her.

Alle som overvejer at optage et lån støder på forskellige begreber. Er dette totalt ukendt grund for dig, eller har du brug for en lidt genopfriskning? Vi vil prøve at forklare det på en forståelige måde.

Hvad er lånerente?

Definitionen på rente er, at rente er hvad det koster at låne penge. I praksis vil det sige det ekstra, som du, som låntager skal betale til långiver for at låne pengene. Ser du på det fra en anden side, så er det akkurat det samme, som når du får renter for de penge, du sætter ind i banken. Her betaler banken dig renter for at låne dine penge – eller have dem til sin disposition.

Renten består som regel af flere dele. For det første er det godtgørelsen, som långiver kræver for at låne penge ud. Det er også godtgørelse for den risiko, de påtager sig, når de låner penge ud. Ikke mindst er det godtgørelse for inflation, som er den generelle prisstigning i samfundet.

Hvad er forskellen på pålydende rente og ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent)?

To begreber du ofte falder over er pålydende rente og ÅOP. Den pålydende rente er selve grundrenten på lånet eller kreditten, du optager. Dette er den rentesats, som långiver ofte opgiver. Den pålydende rente er ikke repræsentativ for, hvad du faktisk skal betale tilbage.

ÅOP’en er den pålydende rente plus alle gebyrer, afgifter og omkostninger. Dette inkluderer terminsgebyr, fakturagebyr, oprettelsesgebyr og lignende. ÅOP er den rente, der fortæller, hvad du faktisk betaler for lånet.

Regn ud hvor meget lånet vil koste dig

Med re:member forbrugslån kan du låne op til 250.000 kroner til en pålydende lånerente fra 6,95 % til 22,45 %. Både bevilget lånebeløb og rente er afhængig af en individuel kreditvurdering.

Før du vælger at ansøge om et forbrugslån fra re:member, kan du benytte vores låneberegner, for at se hvor meget et lån vil koste dig. Låneberegneren på vores hjemmeside er meget enkel at bruge. Det eneste du skal gøre er at trække i to parametre – lånebeløb og ønsket nedbetalingstid. Du vil du se hvad lånet vil koste dig om måneden med forskellige renteeksempler. Du kan også læse mere om vores priser og vilkår her.

Ved et samlet kreditbeløb på 250.000 kr. over 7 år med variabel debitorrente 7,55 % – 24,91 %, er den månedlige ydelse 3.815 kr. – 5.933 kr. De samlede omkostninger udgør 70.419 kr. – 248.394 kr. ÅOP udgør 7,59 % – 24,97 %. Det samlede tilbagebetalte beløb udgør 320.419 kr. – 498.394 kr. I beregningen sker tilbagebetalingen via Betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet.