helbredserklaring.jpg

Helbredserklæring ved kroniske lidelser

Hvad skal man gøre hvis man har eller har haft en lidelse?

Har du eller medrejsende en eksisterende eller kronisk lidelse, og ønsker I at være sikre på, at I er dækket af rejseforsikring BASIS (afbestilling) eller rejseforsikring PLUS for skader, der relaterer sig til de eksisterende eller kroniske lidelser, skal I søge om et medicinsk forhåndstilsagn inden køb af rejsen (på afbestilling) eller inden selve afrejsen (PLUS dækningen).

Eksempler på eksisterende eller kroniske lidelser kan være diabetes, graviditetskomplikationer, forhøjet blodtryk, lungebetændelse, cancer, m.v.

Et medicinsk forhåndstilsagn er altid nødvendigt, hvis forsikrede opfylder en eller flere af nedenstående kriterier:
a)    eksisterende eller kroniske lidelse(-r) ikke har været stabil* i 2 måneder op til afrejse.
b)    indenfor 2 måneder forud for afrejsen har fået en nyopstået lidelse.
c)    lider af en alvorlig kronisk lidelse.
d)    har en kompliceret graviditet.
e)    indenfor 2 måneder forud for afrejsen er eller har været under udredning, også selvom der ikke er blevet stillet en diagnose.

Forhåndstilsagnet gælder kun for den aktuelle rejse. Næste gang, forsikrede skal rejse, skal forsikrede derfor igen overveje, om forsikrede skal bede om et medicinsk forhåndstilsagn.

*) Stabil: Når din kroniske eller eksisterende sygdom har været i ro uden nogen form for forværring inden for de sidste to måneder i form af eksempelvis hospitalsindlæggelse, ændret medicinering, lægebesøg ud over almindelig kontrol, henvisning til udredning og/eller behandling. Hvis forsikrede er blevet dårligere uden at søge læge, er tilstanden ikke i en stabil, god fase.

Helbredserklæringen findes på Europæiskes hjemmeside her.

Hvis du har MitID, kan du udfylde og få vurderet din helbredserklæring online – det er gratis og tager blot få minutter!