Hvad er SMS-lån?

Et SMS-lån kan friste, hvis du har brug for penge hurtigt og nemt, men du bør tænke dig nøje om. Omkostningerne er som regel meget høje, og det kan være mere end dobbelt så dyrt som et forbrugslån.

Et SMS-lån (også kaldet mobillån) er en type hurtiglån, som baserer sig på hurtigt udbetaling af mindre lånebeløb. Konceptet er lige så enkelt, som navnet antyder: Du sender en SMS med et kodeord, og får umiddelbart efter pengene ind på din konto. Målgruppen er ofte unge mennesker, som har behov for pengene ekstra hurtigt, og tjenesten har derfor lav svartid.

Hurtige penge kan jo virke fristende, men ulemperne knyttet til SMS-lån er skyhøje renter og gebyrer. 

Det er smart at undersøge om der findes andre alternativer:

Forbrugslån giver ofte lavere rente

Selv om forbrugslån også har en højere rente end eksempelvis realkreditlån, så er det alligevel et meget bedre alternativ end et SMS-lån. Totalprisen kan være mangedoblet den pris du betaler for et forbrugslån.

Vælger du et forbrugslån fra re:member, kan du derudover være sikker på, at vi stiller nogle krav, som også er til fordel for dig som låntager. Det er vigtigt, at du ikke låner mere end du kan håndtere. Du får en tydelig og overskuelig betalingsplan at forholde dig til.

Sammenlignet med et SMS-lån så er der ingen krav til at stille sikkerhed, når du søger om et forbrugslån, og der bliver foretaget en kreditvurdering af dig for at vurdere din betalingsevne.

Du kan selv prøve vores låneberegner for at se, hvor meget forbrugslånet vil koste dig hver måned ved forskellige rentesatser. Rente du får afhænger af en individuel kreditvurdering.

Du kan ansøge om forbrugslån her.

Kreditkort giver fleksibilitet

Befinder du dig midlertidigt i en situation, hvor du har brug for lidt ekstra penge, inden lønnen kommer, er et kreditkort en bedre løsning end et SMS-lån. Selvom renten på et kreditkort kan virke høj, har du med et kreditkort fra re:member en rentefri periode på op til 52 dage. Hvis du tilbagebetaler det du skylder inden disse rentefrie dage udløber, så skal du ikke betale noget.

Derudover giver et re:member Mastercard dig adgang til fordelsprogrammet re:member reward, som giver dig op til 25 % rabat i over 140 netbutikker. Rabatten kan kombineres med allerede nedsatte priser og rabatter, som netbutikken måtte have.

Du kan ansøge om kreditkort her.

Har du optaget et dyrt SMS-lån? Sådan får du kontrol igen

Hvis du allerede har optaget et SMS-lån, bør du overveje at samle gælden med et mere rimeligt lån. Samlelån indebærer at du ganske enkelt samler alle dine lån i ét, og du kan fokusere på at nedbetale den samlede gæld til en aktør. Dette giver både et bedre overblik og lavere totale omkostninger.

Hos re:member har du mulighed for at få bevilget lån på mellem 10.000 til 250.000 kroner, uden at vi behøver at tage pant i din bolig eller andre ejendele. 

Det er uforpligtende at ansøge om samlelån hos re:member.

Ved et samlet kreditbeløb på 250.000 kr. over 7 år med variabel debitorrente 7,55 % – 24,91 %, er den månedlige ydelse 3.815 kr. – 5.933 kr. De samlede omkostninger udgør 70.419 kr. – 248.394 kr. ÅOP udgør 7,59 % – 24,97 %. Det samlede tilbagebetalte beløb udgør 320.419 kr. – 498.394 kr. I beregningen sker tilbagebetalingen via Betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet.