Samlelån? Dette bør du tænke på

Det kan være vanskeligt at holde styr på alle regninger, som kommer fra forskellige långivere, og du er sikkert godt klar over at samlelån, kan være en god løsning for at få kontrol over økonomien. Men hvor meget ved du egentlig om det? Vi har samlet ofte stillede spørgsmål og svar om samlelån.

Det er ikke ualmindeligt, at man har mere end blot et lån – faktisk gælder det for de fleste af os. Som oftest er det boliglån og billån, men det kan også være andre typer små lån, såsomkreditkortgæld og ting købt på afbetaling. Små lån er ofte vældig dyre, og mange bliver overrasket over høj lånerente og gebyrer, når regningerne kommer. Med så meget at holde styr på kan det hurtigt ske, at man glemmer at betale forpligtelserne, og lånet bliver dermed dyrere end man havde håbet.

Hvad er samlelån?

hvad er samlelån? Enkelt fortalt, så er samlelån det at samle mange mindre lån i ét stort. Det vil sige at du optager et nyt of billegere lån for at nedbetale gammel gæld. Denne gæld kan være både små og store lån, kreditkortgæld, handelskontoer og andre former for betalingsordninger.

Vi kan også forklare det som, at samlelån er en omprioritering at et lån med den hensigt at opnå bedre vilkår end for de lån, du allerede har i dag. Hensigten kan være at opnå en reduktion i de månedlige betalinger, du har i dag eller for at justere dem, så de tilpasses det gældende markedsniveau til enhver tid.

Samtidig kan samlelån strække lånets løbetid over en længere periode. Ved at udvide allerede eksisterende lån i form af at forlænge allerede aftalt løbetid, kan du sænke de månedlige rater betragteligt, og du får en bedre oversigt over hvor meget du har betalt – og hvor meget du fortsat skylder.

Hvem kan samle lån?

At ansøge om samlelån kan betale sig i mange forskellige livssituationer du måtte befinde dig i. Gode eksempler på dette er mange små lån, kreditkortgæld eller anden dyr gæld:

  • Mange små lån – uanset hvor mange små lån du har, kan vi næsten med sikkerhed sige, at du har forskellig rente på alle lånene. Ikke nok med det, så er der også månedlig omkostninger forbundet med disse. Har du lagt alle disse beløb sammen, vil du hurtigt opdage et højt beløb – et langt højere beløb end du er nødt til at leve med.
  • Kreditkortgæld – Kreditkort er for mange en god ven i nøden og kan være en hjælp i mange situationer. Der er mange fordele ved kreditkort. Men det er også kendt, at kreditkort ofte har en høj rente, og hvis du har høj kreditkortgæld eller flere kreditkort, vil det betale sig at samle dette i ét og samme lån.

Hvorfor samlelån?

Hvis du har købt nye møbler eller hårde hvidevare, sat køkken eller soveværelse i stand, brugt lidt ekstra penge på ferien og brug kreditkort eller små lån som betalingsmiddel – så vil samlelån betale sig. Det er den enkleste måde at spare penge på. Ved at samle din gæld kan du spare store beløb i renteudgifter, få bedre overblik over lånet samt betale mindre om måneden. Det hjælper også kun at have én regning at forholde sig til. Dette er tre gode grunde til at optage samlelån:

  • Godt overblik – Det er vanskeligt at forholde sig til mange kreditorer, og du har måske oplevet at glemme at betale en regning. Hvis du glemmer dine betalingsforpligtelser, så kan du risikere en betalingsanmærkning. Med et samlelån har du kun én kreditor at forholde dig til.
  • Spar penge – Lån er forbundet med gebyrer som for eksempel oprettelsesgebyr og årsgebyr samt månedlige omkostninger. Hvis du har mange lån med forskellige rente, kan det hurtigt blive til høje omkostninger der kun går til renter og gebyrer. I stedet bør du samle gælden i ét lån.
  • Få længere betalingstid – Med et samlelån kan du forlænge løbetiden. Så behøver du ikke bekymre dig om, om du kan afdrage på mange terminsbeløb, når du kun forholder dig til ét beløb. Vær smart og sæt en fornuftig betalingsplan op . Så ved du, hvor mange midler du har at råde over, og hvor meget du kan betale af hver måned.

Hvor kan jeg få samlelån?

En hurtig søgning på Internettet vil afsløre, at der findes et utal af långivere på markedet. Men når det er en jungle derude, kan det være svært at vide, hvem du skal vælge til at samle din gæld.

Du kan helt på egen hånd opsætte et regnestykke, for at se hvor fordelagtigt det er for dig, at ansøge om samlelån hos de banker du overvejer. Det du kan gøre er, at se på lånene du har, og hvad du betaler i renter og gebyrer. Derefter kan du sammenligne, hvad du kan få hos aktuelle långivere. Du bør også se på andre ting som er vigtige for dig, eksempelvis låneramme og fleksibel tilbagebetaling.

Hvordan kan jeg samle lån hos re:member?

re:member tilbyder at samle gæld fra kreditkort og dyre små lån i et smartere samlelån. Du kan låne op til 250.000 kroner uden sikkerhed i eksempelvis bolig. Prøv gerne låneberegneren for at se hvor meget lånet vil koste dig om måneden ved forskellige rentesatser. Hvilken rentesats du får afhænger af en individuel kreditvurdering. Det er helt uforpligtende at ansøge om samlelån hos re:member.

Ved et samlet kreditbeløb på 250.000 kr. over 7 år med variabel debitorrente 7,55 % – 24,91 %, er den månedlige ydelse 3.815 kr. – 5.933 kr. De samlede omkostninger udgør 70.419 kr. – 248.394 kr. ÅOP udgør 7,59 % – 24,97 %. Det samlede tilbagebetalte beløb udgør 320.419 kr. – 498.394 kr. I beregningen sker tilbagebetalingen via Betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet.