Sådan lægger du en betalingsplan

Når du optager et lån uden sikkerhed, er det vigtigt at huske, at du også skal betale pengene tilbage. For at sørge for at du betaler lånet ned inden for en rimelige tid, samtidig med at du har god kontrol over økonomien, så betaler det sig at lægge en god betalingsplan. Dette er vores bedst tips til, hvordan du lægger en betalingsplan.

Der findes en række grunde til at man kan have brug for et forbrugslån. Måske er det for at gennemføre projekter eller slet og ret for at kunne betale uventede ekstra udgifter.

Nogle långiver giver dig fuld fleksibilitet til at bestemme, hvornår du ønsker at betale lånet ned. Det kan have både fordele og ulemper. Lang nedbetalingstid bliver dyrere, og det kan være vanskeligt at have kontrol over økonomien og regningerne. Hovedreglen er, at lånet bliver billigere jo hurtigere du nedbetaler det – i form af færre renter og gebyrer. Derfor betaler det sig at have en detaljeret betalingsplan, du følger hver måned.

Læg din egen betalingsplan

  • Overblik over udgifter: For at få overblik over dine udgifter skal du lægge et budget. Det vil tage lidt tid, men den er godt givet ud. Så kan du se, hvor mange penge du bruger på forskellige poster – og måske kan du skære ned på nogen af dem?
  • Overblik over gæld: Har du gæld fra tidligere, skal du lave et overblik over, hvor mange penge du skylder. Har du allerede betalt noget tilbage og hvor meget gæld resterer? Du skal også vide, hvor meget du betaler i renter og gebyrer hver måned. Alle beløb skal indgå, altså årsafgift og terminsbeløb. Har du flere lån, bør du nedbetale den dyre gæld først eller se på mulighederne for et samlelån.
  • Tidsplan: I nogle tilfælde kan du selv lægge din betalingsplan. I så tilfælde er det vigtigt at gøre sig klart hvor lang tid, du ønsker at bruge på at komme af med gælden. I tilfælde hvor du får en fast betalingsplan, kan det være smart at regne lidt på det. Måske kan du betale tilbage hurtigere, end den tid som er fastsat?

Hos re:member får du en detaljeret betalingsplan, når du får bevilget et forbrugslån hos os. Så ved du altid hvor meget du skal betale hver måned.

Brug låneberegneren

Hos re:member kan du altid, før du søger om et forbrugslån, se hvor meget det kommer til at koste dig om måneden. Låneberegneren på vores hjemmesider er meget enkelt at bruge, og giver dig et fingerpeg om, hvor meget lånet koster dig ved forskellige rentesatser.

I låneberegneren trækker du i to parametre – lånebeløb og ønsket løbetid. Så kan du se hvordan disse to påvirker hinanden, og hvor meget lånet vil koste dig om måneden.

Følg betalingsplanen

Med en betalingsplan har du fuldt overblik over hvad dine penge bruges på. Da er det lettere at beregne hvor store eller små beløb, du kan bruge til at betale af på gæld. Det er vigtigt at være realistisk og ikke overdrive. Gå derfor efter et beløb, du er sikker på, du kan håndtere – og skulle du sidde tilbage med et overskud i slutningen af måneden, så kan du betale ekstra af på lånet.

Én ting er at lægge en betalingsplan, en anden er at følge den. Det kræver måske en del selvdisciplin, men lægger du en fornuftig og realistisk plan, vil det være lettere at holde sig til den. Husk, du får en økonomisk forudsigelighed og tryghed i hverdagen – det bør være motivation nok.

Ved et samlet kreditbeløb på 250.000 kr. over 7 år med variabel debitorrente 7,55 % – 24,91 %, er den månedlige ydelse 3.815 kr. – 5.933 kr. De samlede omkostninger udgør 70.419 kr. – 248.394 kr. ÅOP udgør 7,59 % – 24,97 %. Det samlede tilbagebetalte beløb udgør 320.419 kr. – 498.394 kr. I beregningen sker tilbagebetalingen via Betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet.