Hvad er Singles Day?

Singles Day har indtil nu kun været et kinesisk fænomen. Har væksten af Black Friday og Cyber Monday gjort det fristende at indføre endnu en shoppe dage i Danmark?

Singles Day er utvivlsomt den største dag for nethandel i Kina, og analyseselskaber hævder nu, at den kinesiske handelsdag globalt set er blevet større end Black Friday. Men er du egentlig klar over hvorfor singledagen fejres?

Hvad er Singles Day?

I modsætning til amerikanske Black Friday, har Singles Day ikke lange traditioner. Singledagen blev oprindeligt fejret på forskellige universiteter i Nanjing i 1990’erne af unge kinesere, som ønskede at fejre, at de var stolte af at være single. Efter endt skolegang førte de studerende universitetstraditionen videre ud i samfundet.

Singles Day fejres 11. november (11/11). Datoen, der er beregnet til at fejre singler, blev valgt, fordi tallet 1 ligner en person, som er alene. Og tallet 11 symbolisere singler, der finder sammen på denne dag. Efterhånden som flere deltog i fejringen af singledagen, så forretninger dette som en gylden mulighed for at rette deres markedsføring mod yngre forbrugere.

I 2011 bestod datoen af seks 1-taller og ”Singles Day of the Century” blev brugt til at tage fejringen et skridt videre. Singledagen startede som en dag med festligheder, men blev stadig mere forbundet med gode onlinetilbud – og store salgskampagner blev fremhævet i hele Kina.

Singles Day – årets vigtigste handelsdag

Internetvirksomheden Alibaba, der er den dominerende aktør, sparede ikke på noget i 2015. For at sparke singledagen i gang havde de et fire timer langt TV program med gæsteoptrædende af bl.a. James Bond skuespilleren Daniel Craig og House og Cards egen ”Frank Underwood”, Kevin Spacey. Derudover var et dusin kinesiske popstjerner og kendisser til stede.

For at klare den enorme efterspørgsel havde Alibaba mobilisereret 1,7 millioner mennesker, som skulle mobilisere og håndtere alle ordrerne. Derudover havde de booket 200 fly og 400.000 biler, der skulle sørge for at bestillingerne blev leveret så hurtigt som muligt.

Singles Day i Danmark

Alibaba, med sine online indkøbscentre Tmall og Taobao, omsatte for 5,8 milliarder dollar i 2013 og 9,3 milliarder dollar i 2014. Omsætningen på hele 14,3 milliarder dollar i 2015 kom fra 278 millioner ordre – hvilke var dobbelt så meget som hele den samlede omsætning, som amerikanske virksomheder nåede i Thanksgiving weekenden, hvor både Black Friday og online shopping dagen Cyber Monday indgår.

Med disse ekstreme salgstal og satsningen af kinesiske online butikker på internationalt plan, så kan vi forvente, at det også vil etablere sig i Danmark snart. Er Singles Day starten på en ny Black Friday og Cyber Monday i Danmark?

Rabat med re:member på Singles day

Et kreditkort fra re:member giver dig også adgang til fordelsprogrammet re:member reward. Gennem det kan du få rabat i over 140 online butikker, og den rabat kommer oveni eventuelle Singles Day rabatter.

Har du ikke et re:member Mastercard kan du ansøge om et her.

Priseksempel: Samlet kreditbeløb på 10.000 kr. Løbetid 1 år. Fast debitorrente 21,88 %, ÅOP 19,10 %, samlede kreditomkostninger 960 kr., månedlig ydelse 913 kr. Samlet tilbagebetaling 10.960 kr.