Syv tips til at blive kreditkortgælden kvit

Kreditkortgæld kan være dyrt og for mange opleves som uoverskueligt, hvis man har gæld flere steder. Hvis du kæmper med kreditkortgæld, er du dog ikke alene. Her er vores bedste tips hvis du gerne vil din kreditkortgæld kvit.

1. Prioriter nedbetaling af kreditkortgæld

Hvis du kæmper med at få betalt dine regninger hver måned, vil det ofte betale sig at prioritere nedbetalingen af kreditkortgæld, efter du har betalt dine faste nødvendige udgifter som eksempelvis el. Dette er fordi ÅOP’en kreditkort ofte ligger 10-15 % højere end tilsvarende rente på forbrugslån. Ved at prioritere nedbetalingen af den dyreste gæld først, kommer du hurtigere tilbage til normalen.

2. Tag kontakt til banken for at få en mulig betalingsplan

Hvis du bemærker, at du ikke er i stand til at betjene din kreditkortgæld, vil det altid betale sig at kontakte banken eller den finansieringsvirksomhed, som udstedte kreditkortet og undersøge, om det er muligt at få lagt en betalingsplan, som begge parter kan leve med. Derudover viser du også, at du er villig til at afvikle din gæld, når du tager initiativet, hvilket er noget der bliver værdsat.

3. Skær ned på faste omkostninger

Har du overblik over alle dine faste udgifter? Vi tænker her på både de nødvendige faste udgifter såsom el, og de ikke helt så nødvendige udgifter som eksempelvis HBO, Netflix, Viaplay eller lignende. Måske har du også flere avisabonnementer og abonnementer på nettet. Du kan spare penge ved at slippe af med abonnementstjenester, du ikke bruger så meget. Du kan også spare penge på jævnligt at tjekke prisen på din el og forsikringer, så du ikke betaler mere end du behøver.

4. Sælg ting du ikke har brug for

Har du eksempelvis et TV stående i et gæsteværelse, som du bruger sjældent eller stort set aldrig, eller måske har du et opbevaringsrum fuldt af tøj, træningstøj, ski og cykler. Sælg de ting du ikke har brug for, så du får bedre plads derhjemme og mere luft i din økonomi.

5. Leje ud

Har du et ekstra værelse i din bolig, så kan du tjene penge på at leje det ud. En annonce på Airbnb er både enkel og let at lave. Derudover er der stadig flere der lejer ting efter behov i stedet for at købe. Du kan for eksempel udleje din bil, når du ikke bruger den.

6. Tag et ekstra job

Hvis du har mulighed for det, kan du høre, om du kan arbejde nogle ekstra time på dit job. Eventuelt kan du se på muligheden for at tage et ekstrajob i en periode for at øge din indkomst. Pengene du tjener, kan du bruge på at nedbetale din gæld.

7. Undersøg muligheden for at samle kreditkortgæld i et lån

Hvis du ønsker at samle din kreditkortgæld i et samlelån, vil du i de allerfleste tilfælde blive tilbudt en langt lavere rente på et samlelån end et kreditkort. Ofte op mod 10-15 % lavere. Hvis du for eksempel har to eller flere kreditkort, kan det derfor betale sig at samle gælden på disse i et forbrugslån. De månedlige udgifter bliver reduceret, du slipper for unødvendige fakturagebyrer og du får desuden færre kreditorer at skulle forholde dig til.

Prøv vores låneberegner for at tjekke, hvor meget du kan spare hver måned ved at samle din gæld i et samlelån. Her kan du ansøge om et samlelån fra re:member.

Priseksempel: Samlet kreditbeløb på 10.000 kr. Løbetid 1 år. Fast debitorrente 21,88 %, ÅOP 19,10 %, samlede kreditomkostninger 960 kr., månedlig ydelse 913 kr. Samlet tilbagebetaling 10.960 kr.