renovere-dit-badevarelse-pa-bedste-vis.jpg

Sådan renoverer du dit badeværelse på bedste vis

Mange oplever, at der er småopgaver, der skal udføres, efter at renoveringen er færdig. Ved at følge tips fra re:member til renovering af badeværelset kan du undgå yderligere arbejde og få et badeværelse, som du er glad for i lang tid fremover.

Badeværelset er noget af det dyreste at renovere i din bolig, og det kan derfor betale sig at investere på fornuftig vis. Hvis du vælger billige løsninger, kan du risikere at skulle betale ekstra for udbedring af skader og mangelfyldt arbejde.

Invester med omtanke, og få et nyt badeværelse, som du er vild med.

Krav og regler for vådrum

Der stilles ifølge bygningsreglementet krav til indretning, ventilation og materialer til brug i vådrum, og sikkerhedsstyrelsen udstikker regler for, hvilke opgaver du selv må udføre.

Ifølge Bolius’ hjemmeside udgør bygningsreglementet de overordnede krav og regler og henviser desuden til diverse specifikke vejledninger fra blandt andet Dansk Ingeniørforening.

Næsten alt kloakarbejde skal for eksempelvis udføres af en autoriseret kloakmester, og selvom du kan købe materialer og tilbehør til vådrum i byggemarkeder, er det ikke ensbetydende med, at du må montere eller installere selv.

Derimod er det helt i orden for dig at fjerne det, der skal udskiftes, og gøre rummet klar til håndværkerne.

Renovering af lille et badeværelse

Du har muligvis et lille badeværelse og er i tvivl om, hvordan du bedst muligt kan udnytte pladsen. Der findes heldigvis mange smarte og kreative løsninger til, hvordan man maksimere pladsen i rummet. Du kan for eksempel frigøre gulvplads ved at installere et væghængt toilet, købe en dør til brusekabinen, som åbner indad og dermed sparer plads, og bruge lyse farver på vægge og møbler - da det får rummet til at virke større. Læs flere tips til at renovering af et lille badeværelse her.

Renovering af et gammelt badeværelse

Hvis du bor i en bolig af ældre dato med et gammelt badeværelse, kan renoveringen være mere omfattende. Vand- og nedløbsrør, afløb og toilet skal måske fornys, og er det lang tid siden, er badeværelset sidst blev renoveret, skal der tjekkes for svamp eller råd. Svamp og råd findes primært bag vægge og kan ofte ikke ses. Læs flere tips til renovering af et gammelt badeværelse her.

Hvad kan du selv gøre i forbindelse med renovering af badeværelset

Mange ønsker, at gøre det selv for at spare på udgifterne til renovering af badeværelse, men du er nødt til at overlade det meste af el-, vvs- og kloakarbejdet til autoriserede håndværkere.

Du kan dog udføre nogle opgaver selv i forbindelse med renovering af nyt badeværelse, se hvilke el- og vvs-opgaver, du kan gøre selv her.

Er du fiks på fingrene og praktisk anlagt, er der alligevel meget, du kan gøre selv – du skal bare sørge for at få badeværelset kontrolleret for råd og fugt, inden du går i gang.

Indretning og overfladearbejde er enkle opgaver, som du selv kan udføre, men du skal sikre dig, at membranen er tæt. Overfladearbejde er malearbejde, opsætning af fliser, fugning og tætning med silikone og kræver ikke, at du er faglært.

Læs mere om, hvad du selv kan gøre i forbindelse med renovering af badeværelset.

Nyt badeværelse - pris?

Hvis du skal totalrenovere dit badeværelse, må du regne med en gennemsnitspris på 130.000 kroner for et badeværelse på 4-5 kvadratmeter.

Bolius (Boligejernes Videncenter) anbefaler, at du får et fast tilbud fra håndværkerne, men husk også, at håndværkere som oftest oplyser priser uden moms.

Sørg også for at have lidt luft i budgettet til uforudsete udgifter, såsom skjulte fejl og mangler. For eksempel kan det ske, at man i forbindelse med opbrydning af badeværelsesgulvet opdager en gulvbjælke, som er forrådnet gennem længere tid, og som skal udskiftes, før andet arbejde kan udføres.

Hav dokumentation i orden

Det kan være en god idé at søge rådgivning hos en byggerådgiver, som både kan koordinere arbejdet mellem de forskellige håndværkere og dermed undgå spildtid samt sikre, at alle krav og regler bliver overholdt.

Det er også en god idé at bede håndværkerne om en tidsplan for deres del af arbejdet i forlængelse af tilbud, da det ikke er sikkert, at de kan gå i gang med det samme.

Noget af det vigtigste, som du skal huske i forbindelse med renovering af badeværelse, er ifølge Bolius at gennemføre en afleveringsforretning dvs. gennemgang af renovering for fejl og mangler sammen med håndværkerne inden rummet tages i brug, og risikoen for mangler dermed overføres til dig.

Det er desuden vigtigt, at du beholder både tilbud, hvori det udførte arbejde er beskrevet i detaljer, samt regninger fra håndværkerne, der fungerer som garanti for, at arbejdet er i orden, og deres forsikring dækker alvorlige mangler eller fejl – nu og i fremtiden.

Uanset hvilket badeværelse du drømmer om, er din drøm opnåelig. Lad dig inspirere af tips fra re:member, og begynd planlægningen af nyt badeværelse allerede i dag.

Mangler du finansiering til renovering af badeværelse?

Med re:member forbrugslån kan du låne fra 10.000 til 250.000 kroner. Du kan selv vælge, om du vil låne til et helt nyt badeværelse eller til at få fikset nogle småting, og der stilles ikke krav til sikkerhed. Brug låneberegneren til at se, hvor meget det koster at låne.

Ved et samlet kreditbeløb på 250.000 kr. over 7 år med variabel debitorrente 7,55 % – 24,91 %, er den månedlige ydelse 3.815 kr. – 5.933 kr. De samlede omkostninger udgør 70.419 kr. – 248.394 kr. ÅOP udgør 7,59 % – 24,97 %. Det samlede tilbagebetalte beløb udgør 320.419 kr. – 498.394 kr. I beregningen sker tilbagebetalingen via Betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet.