Samlelån? Her er alt du har brug for at vide

Mange er klar over at man ved at samle flere lån kan få orden i økonomien, samtidig med at man spare betydelige beløb hver måned. Men alligevel er mange, som sidder med en del spørgsmål. Her kan du få svar på de spørgsmål, du måtte have om samlelån.

Uanset om du har meget eller lidt gæld, kan den stadigvæk være dyr. Ved at samle flere lån kan du rydde op i økonomien og få hele gælden samlet i et større og mere favorabelt lån.

Hvad er samlelån?

Enkelt fortalt så betyder samlelån, at du samler alle dine lån i ét større lån. Det vil sige, at du optager et helt nyt lån, for så at nedbetale udestående gæld, du har hos andre kreditorer. Det kan være gæld så som smålån, afbetalingsordninger og kreditkortgæld.

Hvis du ønsker at samle gæld, søger du om samlelån hos en långiver, som tilbyder dette, og så sørger du for at de andre lån bliver indfriet, så du kun har ét lån at skulle nedbetale. Med alle lån samlet under ét vil du bedre kunne få kontrol over økonomien.

Hvad er forskellen på samlelån og et forbrugslån?

Har du nogen gange tænkt over hvad forskellen er på et forbrugslån og et samlelån er? I bund og grund er forskellen minimal. Mens intentionen med samlelån er at nedbetale din gæld og kun sidde med ét lån, så kan forbrugslån bruges til akkurat det du vil. Det kan være, nye møbler, istandsættelse i hjemmet eller opgradering af teknologien som for eksempel nye mobil eller nyt TV.

Hvem er i målgruppen for samlelån?

Sidder du med mange lån til høj rente eller har mange omkostninger forbundet med smålån og kreditkortgæld, så vil samlelån været velegnet til dig. Når du samler al gæld under ét samlet lån, slipper du for at betale gebyrer til flere kreditorer. Når du kun skal forholde dig til én forfaldsdato, giver det dig et bedre overblik over dine månedlige betalinger. På den måde mindsker du risikoen for at glemme en betaling – noget der kan føre til betalingsanmærkninger. Det kan desuden være aktuelt at samle flere lån for at frigøre kapital til f.eks. istandsættelse af bolig.

Læs også om hvordan du kan samle kreditkortgæld.

Fordele ved samlelån

 1. Bedre overblik – Når du samler alle dine lån i et, skal du kun forholde dig til én forfaldsdato og én faktura. Du slipper da for at skulle huske på flere fakturaer, der skal betales på forskellige forfaldsdatoer og ikke mindst, slipper du for at skulle have styr på flere betalingsplaner.
 2. Større økonomisk frihed – Med et større lån får du højst sandsynlig en lavere rente og med færre gebyrer oveni vil din månedlig udgift blive betydelig mindre. Med andre ord spare du penge og får dermed lidt større økonomisk frihed i hverdagen. De ekstra penge kan du bruge til andre vigtige udgifter, eller du kan vælge at tilbagebetale dit lån i hurtigere tempo.
 3. Én kreditor – Det er meget mere enkelt at forholde sig til og kommunikere med én kreditor end flere forskellige.

Kort opsummeret er fordelene ved samlelån følgende:

 • Du kan få lavere rente
 • Du kan få lavere gebyrer, når du kun har en kreditor
 • Du kan få bedre vilkår
 • Du kan tilbagebetale dit lån hurtigere / Du kan få længere løbetid
 • Du kan få bedre overblik over din økonomi

Hvad er faldgruberne hvis man ønsker at samle flere lån?

En af faldgruberne ved at optage samlelån er, at du strækker lånet over længere tid og derved øger de samlede renteudgifter. Husk, at et lån altid bliver mere rimeligt, hvis du strækker det over så kort tid som muligt.

En anden faldgrube er, hvis du samler flere lån, når det egentlig ikke betaler sig. Hvis du har nogle smålån, som du ønsker at betale ned på kort sigt, vil gebyret for at etablere et nyt lån ofte overstige besparelsen ved at samle flere lån. Brug altid låneberegner for at se hvad der bedst betaler sig for dig.

Hvordan samles smålån og dyr gæld?

Er du usikker på hvordan samlelån fungerer, kan vi forklare det i tre enkle trin. At ansøge om samlelån uden sikkerhed er det samme som at søge om et almindeligt forbrugslån, hvor formålet er at nedbetale gæld.

 • Trin 1: Sæt dig godt ind i din økonomiske situation og størrelse på dine forskellige gældsposter. Læg al gæld sammen du har fra kreditkort, smålån og kontokort. Derefter søger du om et nyt lån på nøjagtig den samme størrelse, som det udestående du har. Altså, har du 100.000 kr. i gæld, så søger du om et forbrugslån på netop denne sum.
 • Trin 2: Ansøgningsprocessen foregår som regel på nettet, og når du har fundet den långiver, som passer dig indsender du de nødvendige oplysninger via det online ansøgningsskema.
 • Trin 3: Når ansøgningsskemaet er udfyldt korrekt og afsendt, og din ansøgning bliver godkendt, modtager du et uforpligtende tilbud, som du vælger, om du vil takke ja til. Vælger du at gøre dette, kan lånet underskrives med MitID. Indfri gælden og sid tilbage med ét lån at forholde dig til.

Hvordan kommer jeg i gang med at samle lån?

Ønsker du at samle lån kan re:member forbrugslån tilbyde op til 250.000 kroner uden sikkerhed. Så slipper du for mange gebyrer og afgifter, når du betaler et fast beløb samme sted.

Renten du tilbydes afhænger af en individuel kreditvurdering. Rente på firbrugslån fra re:member ligger fra 6,95 % til 22,45 %.

Prøv vores låneberegner for at se hvor meget du kan spare på at samle lån. 

Ved et samlet kreditbeløb på 250.000 kr. over 7 år med variabel debitorrente 7,55 % – 24,91 %, er den månedlige ydelse 3.815 kr. – 5.933 kr. De samlede omkostninger udgør 70.419 kr. – 248.394 kr. ÅOP udgør 7,59 % – 24,97 %. Det samlede tilbagebetalte beløb udgør 320.419 kr. – 498.394 kr. I beregningen sker tilbagebetalingen via Betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet.