skab-dit-drommekokken.jpg

Skab dit drømmekøkken

Der er meget at tænke på, når du skal renovere dit køkken, men fortvivl ikke – med tips fra re:member kan du sikre dig dit drømmekøkken

Når du skal skabe dit drømmekøkken, er der meget, du skal tage stilling til. Hvilken stil vil du gerne have? Hvor meget af arbejdet kan du gøre selv? Hvad er det primære formål med renoveringen; øget funktion eller æstetik? Det vigtigste, du kan gøre, når du skal renovere dit køkken, er at planlægge på forhånd. Tænk over følgende spørgsmål vedrørende dit nuværende køkken:

 • Hvad fungerer godt i dit nuværende køkken?

 • Hvad fungerer ikke så godt?

 • Ønsker du at beholde dele af det gamle køkken?

 • Skal hvidevarerne blive?

 • Hvordan fungerer gulvet?

 • Hvorfor ønsker du at renovere køkkenet?

Ved at svare på ovenstående spørgsmål inden du går i gang med renoveringen, og samtidig være klar over, hvor meget plads du har i køkkenet, kan du skabe et drømmekøkken, som passer til dig og dine behov på den bedst mulige måde.

Find inspiration til drømmekøkkenet

Før du går i gang med større, og især dyre, renoveringsprojekter, som renovering af køkkenet ofte er, er det en god idé at finde inspiration. Det kan være en fordel at have en oversigt over de forskellige valgmuligheder, og det kan ske, at du ombestemmer dig flere gange med hensyn til farvevalg eller ender op med en helt anden stil, end du oprindeligt regnede med.

Der findes mange kilder til inspiration, når det kommer til at skabe drømmekøkkenet. Prøv Bo Bedre, Mad og Bolig, Boligmagasinet eller BoligLiv. Find også inspiration på blogs såsom Boligblog.com, the sweetspot.dk og brinklercph.com. Du kan ligeledes få idéer hos fagfolk, f.eks. medarbejdere i møbelbutikker, og ikke mindst af venner og bekendte.

Køkkenindretning

Der findes mange valgmuligheder, når det kommer til indretning af køkkenet, og det kan være vanskeligt at vælge. Det er grunden til, at vi har sammensat en huskeseddel over, hvad du bør tænke over med hensyn til både køkkenelementer og pyntegenstande.

 • Et stort køleskab bliver mere og mere populært, da vi opbevarer mere og bedre mad. Gode råvarer kræver god opbevaring, så hvorfor ikke tage skridtet fuldt ud og lave et kølehjørne eller et spisekammer på køl?

 • Et rullebord kan være en praktisk måde at udvide arbejdspladsen i dit køkken på. Vælg et rullebord, som passer ind i din stil – hvad enten det er i træ, rustfrit stål eller med matte overflader.

 • Tænk holistisk, hvis du har et åbent køkken. Vælg en stil og materialer, så køkkenet er i harmoni med stuen og skaber en helhed i dit hjem.

 • Placér overskabene mere end de sædvanlige 50 cm over arbejdsfladerne, så rummet virker mere luftigt og åbent.

 • Et levende køkken kan virke mere hjemmeligt og hyggeligt. Du kan få liv i dit køkken ved lade køkkenredskaber, grøntsager, olier og krydderurter stå fremme, og så de er altid lettilgængelige for dig.

 • Vedligehold bordpladen ved at give den olie tit, men pas også på, at elkogeren og kaffemaskinen ikke misfarver bordet gå grund af den overskudsvarme, de frembringer ved brug.

Realisér dit drømmekøkken

Renoveringer er dyre, og ofte dyrere end forventet. Sørg for at undersøge, hvilke krav der stilles til dit drømmekøkken, og hvad det vil koste at opfylde disse krav. Ifølge Bolius (Boligejernes Videnscenter) foreskriver byggereglementet, at der skal være mindst tre arbejdszoner; nemlig tilberedningsplads, opvaskeplads og kogeplads.

Af samme årsag optager mange et forbrugslån. Med et forbrugslån fra re:member kan du låne op til 250.000 kroner uden sikkerhed. Dette betyder, at du, hvis lånet bliver bevilget, får pengene indsat på din konto med det samme, i nogle tilfælde kan du have pengene samme dag.

Held og lykke med at skabe dit drømmekøkken!

Ved et samlet kreditbeløb på 250.000 kr. over 7 år med variabel debitorrente 7,55 % – 24,91 %, er den månedlige ydelse 3.815 kr. – 5.933 kr. De samlede omkostninger udgør 70.419 kr. – 248.394 kr. ÅOP udgør 7,59 % – 24,97 %. Det samlede tilbagebetalte beløb udgør 320.419 kr. – 498.394 kr. I beregningen sker tilbagebetalingen via Betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet.