renovering-kokken.jpg

Stor guide til renovering af køkken

Ifølge Bolius Boligejeranalyse (Boligejernes Videnscenter) fra 2014 brugte danskerne i gennemsnit 70.00 kroner på renovering af deres bolig, og 44 procent af dem gav ’øge glæden ved boligen’ som årsag til renoveringen. Køkkenet er det næstmest populære rum at renovere efter badeværelset i de danske hjem. Kunne du godt tænke dig at renovere dit køkken? Her følger en guide fra re:member til renovering af dit køkken.

Tidligere var køkkenet husmoderens arbejdsplads, men i dag er det der, man samles i hjemmet. Køkkenet er gået fra at være et lille rum, som åbner ud mod stuen, til at blive et mere fremtrædende rum i vores hjem. Vi ønsker, at køkkenet skal være stort og indbydende og bruger derfor gerne mange penge på at få det præcis, som vi godt kunne tænke os.

Med så dyrt et projekt er der mange brikker, som skal falde på plads.

Håndværkere

Der er mange ting, som du kan selv gøre, når du skal gøre renovering af køkken, men hvorfor ikke udnytte skattefradraget på arbejdsløn til håndværkere, det såkaldte håndværkerfradrag, på op til 15.000 kroner og hyre håndværkere til at udføre arbejdet. Se Skat.dk for yderligere oplysninger.

Under alle omstændigheder er der dele af arbejdet, som du skal overlade til autoriserede installatører. Ifølge Tekniq.dk skal alt arbejde med den faste installation udføres af en el-installatør. Den faste installation er det, som der er en del af bygningen, f.eks. eltavler, dåser, rosetter, udtag, afbrydere og stikkontakter samt fast oplagte eller indmurede kabler og ledninger i rør. Husk, at det er vigtigt at bruge professionelle håndværkere, da deres forsikring dækker eventuelle fejl og mangler.

Typiske faldgrupper ved renovering af køkken

I det store udvalg af forskellige køkkener og kreative løsninger kan det være vanskeligt at vælge, men overvej følgende:

  • Selvom køkkenet fungerer for dig, er det ikke ensbetydende med, at det falder i smag hos andre. Hvis materialer og design ikke passer sammen, kan det reducere værdien af renoveringen og ikke give det maksimale udbytte af investeringen.

  • Et dristigt valg af køkkenstil kan virke som en god idé, men du kan komme til at fortryde det. Tænker du på at flytte i den nærmeste fremtid, kan valget af køkken afskrække nogen, som ellers er interesseret i din bolig, og du kan risikere at skulle lave køkkenet om igen.

  • Forkert åbningsretning er ikke en faldgruppe, men ikke desto mindre irriterende. Skabslåger som åbner den forkerte vej kan gøre det besværligt at hente en kaffekop og sætte den på plads igen. Tænk derfor over, hvordan du vil bevæge dig rundt i køkkenet.

  • For lidt arbejdsplads i køkkenet er en fejl som mange laver, da de undervurderer behovet for arbejdsflader. Sørg for god plads på begge sider af både vask og komfur, og husk, at du skal have plads til både at lave mad, vaske op og opbevaring af fødevarer.

Køkkentrekanten

Ud over at de enkelte arbejdszoner skal være praktisk indrettet; f.eks. skal pander og gryder være i skabet umiddelbart ved siden af komfuret; anbefaler Bolius, at zonerne arbejder godt sammen, og at komfur, køleskab og vask tilsammen danner en trekant. Denne trekant gør indretningen i køkkenet mest praktisk og funktionel.

Realisér din køkkendrøm

Renoveringer er dyre, og ofte dyrere end forventet. Sørg for at undersøge, hvilke krav der stilles til et køkken, og hvad det vil koste at opfylde disse krav. Ifølge Bolius foreskriver byggereglementet, at der skal være mindst tre arbejdszoner; nemlig tilberedningsplads, opvaskeplads og kogeplads.

Af samme årsag optager mange et forbrugslån. Med et forbrugslån fra re:member kan du låne op til 250.000 kroner uden sikkerhed. Dette betyder, at du, hvis lånet bliver bevilget, får pengene indsat på din konto med det samme, i nogle tilfælde kan du have pengene samme dag.

Held og lykke med renovering af køkkenet!

Ved et samlet kreditbeløb på 250.000 kr. over 7 år med variabel debitorrente 7,55 % – 24,91 %, er den månedlige ydelse 3.815 kr. – 5.933 kr. De samlede omkostninger udgør 70.419 kr. – 248.394 kr. ÅOP udgør 7,59 % – 24,97 %. Det samlede tilbagebetalte beløb udgør 320.419 kr. – 498.394 kr. I beregningen sker tilbagebetalingen via Betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet.