Nye regler ved betaling

Den 14. september 2019 trådte ændringer i betalingstjenesteloven i kraft. De indebærer højere sikkerhedskrav ved visse typer af betalinger i EU. Dette er primært for at formindske risikoen for bedrageri og kan påvirke, hvordan du som kunde gør dine betalinger. I mange tilfælde kræves at betalingen sker med en såkaldt stærk kundeidentificering.

Fra d. 1 januar 2021 kan transaktioner foretaget online, som ikke er verificeret med NemID/MitID, blive afvist. Dette indebærer, at transaktioner som foretages hos netbutikker som ikke tilbyder sikker betaling (NemID/MitID) ikke vil blive godkendte. Dette er både for din og vores sikkerhed. Læs mere.

Hvad er stærk kundeidentificering?

Når Entercard, udsteder af re:member, får en betalingstransaktion, er det vigtigt at vide, hvem der foretager transaktionen. Denne kontrol sker gennem identificering, som bekræfter at købet er gjort af dig. Stærk kundeidentificering er når flere komponenter (noget du kan, noget du er, noget du ejer) anvendes uafhængigt af hinanden, hvilket skaber en ekstra sikkerhed mod uautoriserede transaktioner.

Et konkret eksempel på en sådan identificering er signering med NemID/MitID. Et godt råd er at hente NemID/MitID-appen ned på din smartphone, så du har hurtig adgang til identificering.

Hvilke betalinger omfatter kravet om stærk kundeidentificering?

• Online betalinger på internettet i EU
• Betaling i en butik i EU
• Betaling i EU med mobile enheder (så som MobilePay, Apple Pay, Samsung Pay og Google Pay med mere)

Hvad behøver du at gøre:

• Vær sikker på, at du kan din PIN-kode til kortet
• Hvis du handler online, så sørg for at du har tilgang til NemID/MitID.

Vær opmærksom på følgende:

• Præcis som tidligere gælder det om at holde øje med bedrageriforsøg. Afslå hvis andre beder dig logge ind i Netbank, og beder dig anvende NemID/MitID.
• Udlån aldrig dit kort ud og oplys aldrig dine kortinformationer til andre, for eksempel PIN-kode, kortnummer eller CVC-kode. Dette gælder uanset hvor troværdig du mener personen er. Kontakt altid kundeservice, hvis du er usikker.

Online betalinger i EU

Når Entercards betalingskort anvendes til internethandel validerer Entercard kundens identitet med verificeringsløsningen 3D Secure via NemID/MitID.

Ifølge EU lovkrav har Entercard i visse tilfælde ret til at gøre undtagelser fra kravet om stærk kundeautentifikation, blandt andet ved køb for mindre beløb og ved tilbagevendende handler (f.eks. betaling af abonnementstjenester som Spotify og Netflix).