Få indsigt i refinansiering af lån

I dag kan det lade sig gøre at finansiere sin livsførelse, investeringsplaner, nyindkøb, ferier og renovering af boligen på rigtig mange måder. Du kan spare op, tage et banklån eller vælge at supplere med et forbrugslån. Der findes også billån samt finansiering via en kassekredit eller med et kreditkort. De fleste har nok en blanding af forskellige former for finansiering, fordi deres privatøkonomi har udviklet sig gennem flere år.

Mange udbydere arbejder med en variabel rente og forskellige måder at gøre omkostningerne op på, så det kan efterhånden være svært at gennemskue det samlede regnestykke, hvis du fx har et forbrugslån, et billån og en kassekredit. Ved hjælp af refinansiering kan du rydde op i de forskellige engagementer og få en enklere og ofte billigere vej til finansiering.

Hvad betyder refinansiering af lån?

Refinansiering af lån og gæld betyder, at du vælger at optage et nyt lån for at betale af på dine eksisterende gældsposter. Har du – som nævnt i det indledende eksempel – et forbrugslån, et billån og en kassekredit, skal du betale både renter, gebyrer og løbende omkostninger til tre forskellige udbydere. Det er ikke alene dyrt, men kan også blive uoverskueligt, da udbyderne ofte opgør omkostningerne på forskellige måder. Du skal have et øje på hver finger for at følge op på de samlede udgifter, og det kan være vanskeligt at sammenligne med alternative former for finansiering. Det bliver alt sammen lettere efter en refinansiering.

Sådan foregår refinansiering af lån

Med en refinansiering kan du vælge at gå til en udbyder og optage et nyt lån, der gør det muligt for dig at betale dine øvrige lån og gældsposter ud én gang for alle. Bagefter har du kun ét lån at forholde dig til. Det giver et større overblik og gør det meget nemmere at sammenligne omkostningerne med det, som andre udbydere kan tilbyde. Du kan også vælge et såkaldt samlelån, som samler alle de mindre lån under ét, så du kun får én faktura om måneden at forholde dig til. Det kan du fx gøre hos re:member, hvor du med et samlelån også får mulighed for at forlænge lånets løbetid, hvis du ønsker det.

Hvornår skal jeg refinansiere mine lån?

Der kan være flere situationer, hvor det er nærliggende at overveje en refinansiering af lån og gæld. Selv om dine nuværende lån var en god idé, da de blev optaget, så kan din livssituation have ændret sig, ligesom du med tiden måske bare bliver træt af den ekstra administration, der følger med at have flere udbydere at holde styr på. De mest almindelige grunde til en refinansiering er, hvis du

  • har flere dyre lån og kreditter
  • ønsker bedre oversigt over økonomien
  • ønsker lavere månedlige omkostninger
  • ønsker én samlet faktura.

Derudover er det lettere for dig at gøre brug af gode lånetilbud hos andre udbydere, hvis du har det fulde overblik over lånebeløb, renter, gebyrer og omkostninger. Det vil altid være lettere at omlægge ét, samlet lån end mange små.

Refinansiering af lån hos re:member

Uanset hvad dine bevæggrunde og ønsker er, kan du vælge refinansiering hos re:member. Hvis du fx vælger et samlelån, kan du spare penge ved at samle mindre lån, kreditter og gældsposter i ét, fordelagtigt lån. Det kan give dig udsigt til både lavere månedlige omkostninger og en enklere administrationen med en samlet faktura og bedre oversigt over økonomien.

Ansøg om samlelån

Priseksempel: Samlet kreditbeløb på 10.000 kr. Løbetid 1 år. Fast debitorrente 21,88 %, ÅOP 19,10 %, samlede kreditomkostninger 960 kr., månedlig ydelse 913 kr. Samlet tilbagebetaling 10.960 kr.