Omlægning af lån – hvad kan du spare?

Det kan være en god idé at give sine lån et grundigt eftersyn fra tid til anden på linje med bankkonti og forsikringer. Vores liv ændrer sig løbende – nyt job, ny bolig, måske kommer der børn til, eller de flytter hjemmefra – og efter nogle år har du måske ikke længere de optimale lån. Din omverden ændrer sig også, og alt efter konjunkturerne kan renterne ændre sig, og der kan komme helt nye låneprodukter på markedet. Men hvornår kan det betale sig at omlægge lån? Og hvad kan du spare ved en låneomlægning?

Hvad er omlægning af lån?

Når du omlægger lån, optager du et nyt lån, som kan være mere fordelagtigt end det tidligere, eller også kan du med det nye lån betale flere gamle lån ud. Med omlægningen kan du måske få en lavere månedlig ydelse eller en kortere løbetid på lånet. Hvis du samler flere lån under ét, kan du måske også spare nogle udgifter til administration og gebyrer. Det kommer helt an på, hvordan dine aktuelle lån er sat sammen.

Hvad kan du spare ved at lægge lån om?

Det afhænger helt af dine nuværende lån, og hvordan du har tænkt dig, at en låneomlægning skal gennemføres. Vil du lægge flere gamle lån ind under ét nyt, skal du se på den samlede tilbagebetaling og de gebyrer og administrationsudgifter, der er forbundet med dine nuværende lån, og hvad du kan se frem til med det nye, samlede lån. Omlægger du ét eksisterende lån, skal du se på afdrag, gebyrer og restgæld, og du skal tage din økonomiske situation med i betragtning. Måske tjener du mere og kan betale hurtigere tilbage. Måske er budgettet mere stramt, så det kan betale sig at strække tilbagebetalingen lidt og måske få nogle andre økonomiske mellemværender ud af verden.

Hvornår kan omlægning betale sig?

Når renteniveauet falder, har du mulighed for at lægge lån om til en lavere rente og dermed få lavere omkostninger på dit lån. Husk dog at modregne de omkostninger, du skal betale for selve omlægningen.

Hvis renteniveauet stiger, kan du få en højere rente på dit lån. Det lyder måske ikke fordelagtigt, fordi din ydelse også vil stige, men den underliggende kursværdi falder. Det betyder, at du nedbringer din restgæld.

Er du usikker på, hvad fremtiden på finansmarkederne byder på, kan du lægge dit lån om fra variabel til fast rente. Du kan også tage et lån og indfri eventuelle sms-lån, kviklån og lignende, så du kommer i mere ’sikker havn’.

Har du brug for et større beløb til et boligprojekt eller til andre investeringer, kan du lægge dit lån om og få råd til mere. Du kan enten optage et nyt lån til dækning af det hele, eller også kan du vælge at forhøje et eksisterende lån.

Har du fået nyt job med en anden løn? Er din jobsituation usikker? Flytter du sammen med en anden, eller skal I skilles? Hvis din livssituation ændrer sig, kan det også give mening at lægge lån om, så du får færre bekymringer.

Hvad koster en låneomlægning?

Det er et indviklet regnestykke. Der er typisk etableringsomkostninger forbundet med at omlægge et lån, og de omkostninger skal holdes op imod de omkostninger og gebyrer, der er forbundet med dine nuværende lån, som skal lægges om eller samles. Det afhænger derfor helt af, hvad du omlægger fra og skal omlægge til. Dine nuværende långivere kan oplyse dig om, hvad det koster at indfri dine forskellige lån.

Omlægning af lån hos re:member

Du er velkommen til at bruge re:member, hvis du overvejer at omlægge dine lån. Har din livssituation ændret sig, eller har du et pludseligt opstået finansieringsbehov, kan du vælge en af vores låntyper. Hvis du fx vælger et samlelån, kan du bruge det til at indfri mindre lån og kreditter, så du sænker dine månedlige omkostninger og får et bedre overblik med ét lån hos én långiver. Det giver mindre administration og et bedre overblik over din privatøkonomi.

Ved et samlet kreditbeløb på 250.000 kr. over 7 år med variabel debitorrente 7,18 % – 24,91%, er den månedlige ydelse 3.772 kr. – 5.933 kr. De samlede omkostninger udgør 66.813 kr. – 248.394 kr. ÅOP udgør 7,22 % – 24,97%. Det samlede tilbagebetalte beløb udgør 316.813 kr. – 498.394 kr. I beregningen sker tilbagebetalingen via Betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet.