5 destinationer til en uforglemmelig efterårsferie i bil

Efterårsferien nærmer sig med hastige skridt, og en pause i uge 42 kan for mange være et tiltrængt pusterum i en travl hverdag. Drømmer du om en skøn ferie i bil, får du her inspiration til fem oplagte destinationer, fra det skønne Sydsverige til fantastiske Frankrig.

Uge 42 er traditionen tro lig med efterårsferie for mange danskere. Et pusterum, lige mellem sommer- og juleferie, hvor du kan komme helt ned i gear og lade batterierne op til de mørke måneder i Danmark. Planlægger du et getaway i efterårsferien med din partner eller hele familien, får du her fem gode ideer til oplagte destinationer til kør-selv-ferien.  

Bilferier har mange fordele; men vigtigst af alt giver det en følelse af frihed, fordi du kan tage turen i dit eget tempo og stoppe op ved steder, du ikke havde planlagt hjemmefra. Mulighederne for bilferier er uendelige, og her kan du læse om populære ruter både i syd og nord.

Mangler du bilen til turen, er det måske værd at overveje at leje én. Husk, at når du betaler med dit re:member Mastercard, får du blandt andet rabat hos AVIS, Rentalcars.com og Holiday Autos. 

Oplev Lindgrens skønne Sverige 

Vores nordiske broderland er fyldt med spændende oplevelser for både store og små. De fleste danskere bor ikke længere væk fra Sverige end en kortere køre- eller sejltur, og det er derfor det oplagte rejsemål for en spændende efterårsferie i bil.

I den sydlige del af landet, kan I blandt andet prøve kræfter med glaspusteri i et af de mange, smukke glasværker. Der er også rig mulighed for imponerende naturoplevelser så som kanoture, sankning af bær og svampe eller en aktiv ferie i skisportsstedet Isaberg, der i efteråret er et paradis for adrenalinhungrende børn og voksne med sine mountainbikespor, trætop-baner og ziplines.

I Skånes Dyrepark finder I alle de nordiske dyr fra los og bjørn til elg og vildsvin. I oktober byder parken på mange spændende efterårsaktiviteter, og I kan for eksempel skære jeres egen græskarmand, gå på troldejagt eller på eventyr med Frode Får.

En af de helt store familieoplevelser i Sydsverige er magiske Astrid Lindgrens Verden. Her kan I møde alle jeres favoritkarakterer fra den svenske forfatters elskede børnebøger; Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjerte. Du skal dog være opmærksom på, at parken kun har åbent fredag og lørdag i uge 42, fordi svenskerne først har efterårsferie i uge 43 og 44.  

Romantisk kærestetur til Hamborg 

Skønne Hamborg er et oplagt mål for bilferien i efteråret, hvis I leder efter storbystemning, gode madoplevelser og kultur. Hamborg ligger kun 300 kilometer syd for den danske grænse og er en af favoritdestinationerne blandt mange danskere til et kortere getaway eller weekendophold.

Byen er blandt andet kendt for sine mange kanaler og den hektiske havnefront, og derfor er en hyggelig kanalrundfart i byen også helt oplagt til at opleve stemningen fra vandsiden. Byen har et skønt udvalg af madoplevelser, og du finder alt fra indisk og japansk til fastfood og traditionelle tyske favoritter lige inden for rækkevidde.

Hav en uforglemmelig aften i Hamborgs livlige natteliv. Her kan I eventuelt starte med et besøg i byens hyggelige strandbar Strandpauli, hvor I kan dyppe tæerne i sand, mens I beundrer byens imponerende havnefront. Eller hvad med en drink på Clouds på 22. etage, hvor I kan nyde panoramaudsigten over Hamborg fra oven? Har I lyst til mere, kan I tage til det legendariske Reeperbahn, der oser af livemusik, værtshuse og hyggelig stemning.

Uanset om I er alene eller har børn med, er Miniatur Wunderland altid en god ide. Besøg hele verden i miniformat i det 1.300 m2 store museum, der med sine genskabninger af Hamborg Lufthavn, de schweiziske alper og karnevallet i Rio de Janeiro kan imponere både store og små.

Efterårsferie i fantastiske Frankrig

Vil I lidt længere sydpå i efterårsferien, er Frankrig et helt oplagt valg. Kører I helt sydpå til for eksempel Marseille eller Saint-Tropez, kan køreturen med fordel deles op over to dage, men så kan I til gengæld også nyde varmen, som i gennemsnit ligger på 15-20 grader i uge 42.

I behøver dog ikke at køre så langt for at opleve den skønne, franske charme. Den nordlige del af landet byder på mange skønne perler for både store og små. Få en gastronomisk oplevelse i verdensklasse i Alsace eller Champagne, der begge ligger i det nordøstlige Frankrig. Eller kør ud til kysten i vest og mærk historiens vingesus i Normandiet, hvor I kan besøge Omaha Beach eller den imponerende klosterkirke Mont Saint-Michel. Har I børnene med, må I ikke gå glip af det imponerende akvarie Nausicaá, hvor I blandt andet kan lade jer betage af de gigantiske rokker.

En anden favorit i efterårsferien er naturligvis Frankrigs smukke hovedstad Paris, som ligger i overskuelig afstand fra Danmark i bil. Her kan I få minder for livet med en tur i toppen af Eiffeltårnet, en slentretur på Champs-Élysées, kunst i verdensklasse på Louvre eller en tur i Disneyland Paris, som altid vækker begejstring hos de små. Husk desuden at besøge byens mange lækre bagerier, restauranter og cafeer, for halvdelen af Paris opleves bedst gennem smagsløgene.

Storbyen Berlin er altid en god idé

Drømmer I om skøn storbyferie i uge 42, er den tyske hovedstad Berlin også en oplagt feriedestination. Køreturen er ikke mere end 6-9 timer, afhængig af hvor du bor, og i Berlin bugner det med sjove aktiviteter for alle aldersgrupper.

Rejser I med børn er det imponerende Museum für Naturkunde helt oplagt. Hovedattraktionen her er de imponerende dinosaurskeletter, blandt andet Brachiosaurus Brancai, der er et af verdens største. Er I Legofans, er Legoland Discovery Centre et must, ligesom Ritter Sport-museet og Berlin Zoo også er oplagte udflugtsmål.

Berlin er kendt for sit imponerende Fernsehturm. Det 368 meter høje tårn er Berlins vartegn, og heroppe kan I nyde en flot panoramaudsigt over den smukke by. Fjernsynstårnet er en populær seværdighed, så sørg for at bestille billetter på forhånd.

Sidst men ikke mindst er det nærmest umuligt ikke at lade sig påvirke af historiens vingesus, når I besøger Berlin. Checkpoint Charlie og Holocaust-mindesmærket fortæller om den uhyggelige historie fra 2. Verdenskrig, ligesom en gåtur langs den 1.316 meter lange rest af Berlinmuren, East Side Gallery, giver kuldegysninger hos de fleste.

Turist i eget land: Danmark i efterårsferien

Er I mest til at holde ferie herhjemme, er der heldigvis også masser af spændende oplevelser, der venter på jer i det danske efterårsferieland. Alle landsdele ligger i rimelig køreafstand, og I kan frit vælge om efteråret skal suges ind på klippeøen Bornholm, i det blæsende Nordjylland eller det charmerende sydfynske øhav.

Står ferien i børnenes tegn, er det oplagt at besøge nogle af de mange ferieparker, der har pyntet op til efteråret og Halloween i uge 42. Oplev gys, gru og græskarskæring i blandt andet Tivoli i København, BonBon-Land, Givskud Zoo, Tivoli Friheden og mange andre steder. Parkerne sørger for, at der er oplevelser, der henvender sig til forskellige aldersgrupper, så det ikke bliver for uhyggeligt for de mindste gæster.

Oktober byder også på mange imponerende naturoplevelser herhjemme. Det er blandt andet højsæson for det smukke fænomen Sort Sol, hvor millioner af stære danner smukke formationer på aftenhimlen i Tøndermarsken. Alternativt kan du nyde den smukke efterårshimmel på én af de 100 vandreruter, som Naturstyrelsen har samlet på sin hjemmeside. Her finder du ruter over hele landet.

Overnatning på turen 

Efter en lang dag med mange oplevelser eller timer i bilen er det skønt med et godt sted at slappe af og spise. Husk, at når du betaler med dit re:member Mastercard får du rabat på en lang række hoteller, sommerhuse og feriecentre – få det fulde overblik her.