Lad kufferten blive hjemme og pak i stedet den perfekte carry-on

Kræver dit næste rejseeventyr kun en mindre oppakning, kan det være en idé at nøjes med en praktisk carry-on. Det sparer dig for unødigt besvær før og efter rejsen, så du har mere tid til at nyde ferien. Her får du vores bedste råd til pakkelisten til en skøn weekendtur.

Ferien starter først, når vi er fremme på destinationen. Den vej kan dog hurtigt blive lang, hvis du først skal spilde kostbar tid ved bagagebåndet til et lydtæppe af utålmodige børn og trætte voksne. Skal du kun være afsted en weekend, er det endnu vigtigere at bruge tiden fornuftigt.

Du kan spare meget tid og bekymring ved at lade den store kuffert blive hjemme. Pakker du i stedet i en kompakt håndbagage, kan du tage den med dig i ombord og slipper derfor både for skubben ved bagagebåndet og nervøsitet ved tanken om, at din kuffert bliver væk.

Her får du en komplet pakkeliste til, hvad der skal være i din lille kuffert. Så kan du bruge tiden på at forberede turens højdepunkter. Og husk altid at gemme plads til impulskøb på rejsen.

Vælg en håndbagage, der matcher dine behov

Har du ikke tidligere rejst kun med håndbagage, eller har du brug for at opdatere din nuværende rejsetaske, er det en god idé at researche lidt, inden du vælger. Tasken skal gerne både være rummelig og behagelig at bære på enten ryggen eller i hånden.

Størrelsen er afgørende, når bagagen skal med i flyet. På de fleste flyselskabers hjemmeside oplyser de, at carry-on’s skal være mindre end 56 cm x 40 cm x 20-25 cm. Du kan med fordel spørge i butikken, om kufferten lever op til standardkravene. Kontakt derudover også flyselskabet inden afrejse og opdater dig på deres gældende krav på området.

Det kan være besværligt at have en rullekuffert med i metro, på brosten og op og ned ad trapper. Gør dig overvejelser, om det bedre kan svare sig med en rummelig rygsæk. Vælger du en kuffert med hjul, er det en god idé at gå efter dem, som giver den største bevægelighed.

Det rent og skært nødvendige

Når du rejser med carry-on, har du stadig mulighed for at medbringe en lille håndtaske, og det er en god idé at benytte det. Her kan du pakke de allermest nødvendige ting så som pas, billetter, boardingkort samt kreditkort. Når du har de ting i en særskilt skulder- eller mavetaske, har du det altid lige ved hånden og slipper for at skulle rode i kabineskabet over sædet.

Det er altid vores anbefaling, at du medbringer minimum to betalingskort på rejsen, så du undgår uheldige situationer, hvis kortet bliver væk eller ikke fungerer.

Husk tøj til vejret

Når du rejser, skal du altid tjekke vejrudsigten for din destination på forhånd. Der er ingen grund til at pakke regntøj, hvis prognosen lover høj sol.

Rejs i fornuftigt tøj, som du kan bruge flere gange og husk derudover ekstra undertøj, strømper og en ren bluse til hver dag. Overvej mørke farver, da det skjuler pletter nemmere.

Det allervigtigste er dog fornuftigt fodtøj. Storbyferier kræver ofte mange skridt, og her er det afgørende med gode, behagelige sko. Overvej også at pakke et par fornuftige sandaler afhængig af temperaturerne, så du kan skifte imellem de to.

Pak toilettasken med omhu

Der er strenge regler for toiletgrejet, når du skal medbringe det ombord på flyet. Allervigtigst er, at alle væsker skal kunne være i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 ml. Det kan være en god idé at omhælde dine yndlingsprodukter til særlige rejseflasker til formålet, så du slipper for at skulle sige farvel til din yndlingsshampoo eller creme. 

Du må gerne medbringe mere end én 100 ml-beholder, men det er vigtigt, at du kan samle dem i en genlukkelig plastpose på max. 1 liter.

Vær derudover påpasselig med skarpe objekter som neglefile, barberblade, kuglepenne og strikkepinde. Sikkerhedspersonalet kan vurdere det som en risiko for dine medpassagerer og konfiskere dine ting som en standardprocedure.

Sovemasker og ørepropper kan give dig et tiltrængt hvil på flyveturen, så du er frisk til ferien. Du kan desuden risikere, at støjniveauet er generende på hotellet, og så vil du være glad for muligheden for at lukke alt andet helt ude. Pak derudover de mest basale sårbehandlingsremedier så som vabelplaster og desinficerende creme.

En god pakkeliste til håndbagagen

 • Pas og billetter
 • Gerne to kreditkort, pakket hvert sit sted
 • Tøj: En ren overdel og undertøj til hver dag
 • Tandbørste, tandpasta, deodorant, barbergrej, cremer osv.
  Husk, at alle flydende væsker skal være maksimalt 100 ml
 • Ørepropper og sovemaske
 • Vabelplaster og sårrens
 • Mobiloplader og evt. adapter
  Rejser du i udvalgte lande, skal du have en adapter til dine elektroniske gadgets, tjek listen her og se hvilke destinationer, det gælder