Kan jeg få et lån uden et kredittjek?

Nej, du kan ikke få et lån uden et kredittjek. I hvert fald ikke hos seriøse långivere. Står du i en økonomisk situation, der gør, at du leder efter et lån uden kredittjek, anbefaler vi, at du først rydder lidt op i din privatøkonomi.

En af de mest almindelig årsager til, at låneansøgninger ikke bevilges hos banker og andre finansielle aktører er, at ansøgeren har en betalingsanmærkning eller et inkassokrav fra en kreditgiver. Selve definitionen på en betalingsanmærkning er, at du er registreret som dårlig betaler i et register, uanset om det drejer sig om ubetalte inkassoomkostninger, eller om du er gået personlig konkurs.

Har du en betalingsanmærkning?

Du kan tjekke om du har en registreret betalingsanmærkning i for eksempelvis RKI eller Debitorregistret. Dette gør du ved at logge ind med MitID, og hvis du er registret vil det tydeligt fremgå. Er der ingen betalingsanmærkninger, så betyder det, at du ikke er registreret.

Læs også om lån med betalingsanmærkning her.

Slip af med en betalingsanmærkning

Det bedste du kan gøre, hvis du får en betalingsanmærkning, er betale din gæld så hurtigt som muligt. En betalingsanmærkning står som regel i 5 år, men hvis du betaler din gæld, bliver anmærkningen slettet, når du har indbetalt hele beløbet.

Hvis du har problemer med at betale det du skylder tilbage, er dit bedste alternativ at tage kontakt til den långiver, du skylder penge og fortælle, du har problemer. De flestes aktører sætter pris på, når nogen tager initiativ til at tilbagebetale en gæld, og chance for at I kommer frem til en betalingsplan, som I begge kan leve med, er større.

Hvorfor foretages der et kredittjek?

Banker og finansieringsselskaber fortager et kredittjek på alle, som ansøger om lån, for at finde ud af om, du er i stand til at betale din gæld eller ikke. Det er en stor fordel for både banken og dig selv, som vil tage et lån.

Vist findes der spillere på markedet, som tilbyder lån uden kredittjek, men uanset om det drejer sig om smålån eller SMS-lån er disse ikke at anbefale, eftersom du har ofte har skyhøje renter sammenlignet med andre lån. Det vil bare få dine økonomiske problemer til at vokse.

Nedsæt dine omkostninger ved at samle gælden

Når du er sluppet af med din betalingsanmærkning, kan du forbedre din økonomi ved at samle lån, eksempelvis kreditkortgæld og anden gæld i ét lån. På den måde kan du nedsætte månedsomkostninger på din gæld. Det er ikke bindende på nogen måde at ansøge om et forbrugslån fra re:member.

Ved et samlet kreditbeløb på 250.000 kr. over 7 år med variabel debitorrente 7,18 % – 24,91%, er den månedlige ydelse 3.772 kr. – 5.933 kr. De samlede omkostninger udgør 66.813 kr. – 248.394 kr. ÅOP udgør 7,22 % – 24,97%. Det samlede tilbagebetalte beløb udgør 316.813 kr. – 498.394 kr. I beregningen sker tilbagebetalingen via Betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet.