Hvad er et privatlån?

Der er mange som ikke ved hvad et privatlån er. Et privatlån er det samme som et forbrugslån, altså et lån uden sikkerhed, som du kan bruge til det, du selv vil.

I modsætning til eksempelvis et boliglån og billån, hvor banken tager pant i boligen eller bilen, er et privatlån et lån, hvor du ikke behøver at stille nogen form for sikkerhed. Derfor kan du også bruge pengene til lige det du vil, om enten du har planer om istandsættelse eller bare har brug for lidt ekstra råderum i økonomien.

Fordele og ulemper ved privatlån

Der er flere fordele ved privatlån, eftersom det er et fleksibelt lån uden rammer for hvad pengene skal bruges til. Som nævnt skal du ikke stille nogen form for sikkerhed for at få indvilget et privatlån, så du kan ansøge, selvom du ikke ejer en bolig. Du skal heller ikke have nogen egenkapital. Men den største fordel er, at du kan bruge lånet til lige det, du ønsker.

Ulempen ved privatlånet er, at banken kompenserer for manglende sikkerhed ved at tage en højere rente. Eftersom banken ikke har nogen sikkerhed for et privatlån, vil renten være højere end den er på boliglån og billån. Hvor høj rente du vil få på et privatlån er individuel fra låntager til låntager. Rente ligger som regel på mellem 6-19 %. Det er alligevel lavere end et kreditkort. Med vores låneberegner kan tjekke hvor meget et privatlån cirka vil koste dig om måneden.

Hvor meget kan jeg låne? Få svaret her.

Forskellen mellem et privatlån og et privat lån

Mens et privatlån er et lån du tager som privatperson i banken, altså det samme som et forbrugslån, er det selvfølgelig også muligt at låne penge af privatpersoner – enten det af samboer, søskende, forældre eller andre. Det er imidlertid vigtigt at aftale vilkårene for lånet og skrive en skriftlig kontrakt. Hvis lånet skulle blive misligholdt, eller der opstår uenighed senere hen, kan det blive vældig ubehageligt på mange måder, hvis den du har lån penge af eller til, er en person, som du har nær relation til.

Se hvilken dokumentation du behøver, når du skal søge om et privatlån

Hvad er et privatlån og hvordan fungerer det?

Hvad er et privatlån? Et privatlån er et lån, du kan få af banken, som du kan bruge til det du vil. For at få bevilget et privatlån eller et forbrugslån, skal du indsende en ansøgning om lån.

Du skal opgive personlig data samt information om årlig brutto indkomst, boligforhold og civilstatus. Derudover skal du angivehvor meget du eventuelt skylder på andre lån. Som minimumskrav skal du være fyldt 18 år, have fast indtægt og ingen betalingsanmærkninger for at kunne få et privatlån.

Hos re:member kan du ansøge om lån op til 250.000 kroner med rente fra 6,95 % til 22,45 % afhængig af en individuel kreditvurdering.

Her kan du ansøge om et privatlån fra re:member. Brug gerne låneberegneren for at se, hvor meget lånet vil koste dig. Ansøgningen er helt uforpligtende.

Ved et samlet kreditbeløb på 250.000 kr. over 7 år med variabel debitorrente 7,55 % – 24,91 %, er den månedlige ydelse 3.815 kr. – 5.933 kr. De samlede omkostninger udgør 70.419 kr. – 248.394 kr. ÅOP udgør 7,59 % – 24,97 %. Det samlede tilbagebetalte beløb udgør 320.419 kr. – 498.394 kr. I beregningen sker tilbagebetalingen via Betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet.