Spar penge i hverdagen med få ændringer

Der er mange penge at spare i løbet af et år for den opmærksomme forbruger. Hvis du køber ind med omhu, slukker for elektroniske apparater og skruer ned for antallet af abonnementer, kan du opnå store besparelser. Husk også at bruge re:member reward, hvor du får rabat på alt fra elektronik og rejser til tøj og møbler. 

Vil du spare mærkbart i hverdagen uden at opleve den store forskel?

Det er nok de færreste, der ikke gerne vil have lidt ekstra penge på kontoen, som kan bruges til sjovere og mere værdiskabende poster end elregninger, brændstof og streamingtjenester, der ikke bliver brugt.

Bliv klogere på, hvordan du nemt og effektivt kan opnå store besparelser uden at skulle foretage de store ændringer. Det handler nemlig langt hen ad vejen om vaner, og du når langt ved blot at slukke dine stikkontakter, handle efter madplaner og købe dit tøj brugt eller uden for sæson. Alle er simple hverdagsting, som du måske ikke lige tænker over, men som kan have stor betydning for din økonomi på den lange bane.

Har du re:member Mastercard, kan du også gøre brug af fordelsprogrammet re:member reward. Her får du rabatter på alt fra interiør og måltidskasser til rejser og billeje. 

Sluk elektronikken

Når vi ikke bruger tv, radio, køkkenudstyr og opladere, vælger langt de fleste at slukke for dem for at spare for strømmen. Men vidste du, at dine elektroniske apparater stadig bruger strøm, når de er slukket og står på standby?

Vil du gerne spare penge på strømregningen, er det derfor en god idé at slukke helt, også på stikkontakten, når du ikke bruger dine devices.

Det samme gør sig gældende med dine lyskilder. Husk altid at slukke lyset i køkkenet, på badeværelset eller i stuen, når du ikke opholder dig i rummene. Det vil kunne mærkes på din elregning. Tørretumbleren er ligeledes dyr i drift, og du kan spare mærkbart ved at tørre dit tøj udendørs i stedet.

Generelt er danskerne blevet langt mere bevidste om strømpriser i de seneste år, og der findes flere apps på markedet, som kan guide dig i forhold til, hvornår strømmen er billigst den pågældende dag. Det gælder de to populære apps Min Strøm og Elpriser – Velkommen

Red maden og spar penge

Laver du madplaner for ugen?

Hvis ikke, er det en god idé at overveje det, hvis du gerne vil spare penge i hverdagen. Ifølge Forbrugerrådet Tænk kan du spare en femtedel af dit madbudget, hvis du lægger en udførlig plan for ugens måltider og køber ind efter den.

Køber du ind flere gange om ugen, er det nemmere at blive fristet af tilbud og spotvarer, som måske efter planen ikke skulle i kurven, men havner der alligevel, fordi du er småsulten. Du vil blive overrasket over, hvor mange penge impulskøbene kan løbe op i over et år, og du vil højst sandsynligt også opleve mindre madspild, når du har en konkret plan for dine indkøb.

Sammensæt en madplan, der indeholder nogle af de samme råvarer i løbet af ugen. Hvis du for eksempel bruger gulerødder i kødsovsen tirsdag, så planlæg bagte rodfrugter, råkost eller gulerodspure i de kommende dage. Det øger chancerne for, at alle råvarerne bliver brugt, og du skal smide mindre ud. Skift derudover gerne nogle af kødretterne ud med vegetariske alternativer. Det er både sundere og billigere.

Der findes flere populære apps, der er designet til at nedsætte madspild. Med appen Frysertjek kan du nemt notere, hver gang du smider nye råvarer på frys. Appen sætter selv holdbarhedsdatoer på de enkelte varer, så du sikrer at få brugt alt inden udløbsdatoen.

Your Local er en app, hvor lokale butikker og restauranter kan sætte overskydende råvarer og retter til salg, som de ikke selv får solgt.

Ligesom appen Too Good Too Go er din mulighed for at købe grøntsager, frugt og bagværk, som ellers ville blive for gammelt, inden butikkernes lukketid.

Med re:member reward får du desuden rabat på de populære måltidskasser fra HelloFresh, ligesom du kan spare penge på dit næste restaurantbesøg med Spis i Byen.

Sparetips til den daglige transport

Foretrækker du at tage bilen på arbejde? Den firhjulede følgesvend er uden tvivl behagelig, men den kan også være en ekstremt dyr udgift både i forhold til reparationer og brændstof.

Med re:member reward får du rabat hos daekonline, Tirendo og flere forskellige leasingvirksomheder så som AVIS og Rentalcars

Bor du forholdsvist tæt på din arbejdsplads, skal du måske overveje at skifte bilen ud med cyklen. Det sparer dig ikke kun for penge, men er også god for din sundhed. Hvis du bor i en storby, kan cyklen eller offentlig transport desuden spare dig for at skulle betale for dyr parkering.

Kan du ikke undvære din bil, kan du overveje at ændre dine vaner. Prøv at sætte farten lidt lavere og kør med fartpilot. Du vil ikke nødvendigvis opleve at komme langsommere frem, hvis du kører 10-20 km/t lavere på motorvejen, men du vil opleve, at du kan køre længere på en fyldt tank.

Se kritisk på dine faste udgifter

I en tid med et enormt udbud af streamingtjenester for musik, film/tv, lydbøger og magasiner, kan det være svært at vælge. Er du en af de mange, der abonnerer på flere forskellige tjenester, men ikke føler, at du får dem brugt nok, er det måske på tide at skære ned. Det kan spare dig for mange penge hver eneste måned.

Du kan med fordel benytte re:member reward, når du vælger abonnementer. Du får rabat på lyd- og ebøger hos BookBeat samt mange spændende podcasts hos Podimo.

Det er også fornuftigt at kigge på dit mobilabonnement. Kan du få de samme betingelser og data til en billigere pris ved et andet selskab? Det samme gør sig gældende for dine forsikringer og eventuelt også din bank. Det kan måske virke uoverskueligt at igangsætte et skift, men der kan være mange penge at spare på gebyrer, renter og andre udgifter på den lange bane. 

Mange danskere har et fitnessabonnement, men for en stor del samler kortet primært støv i skuffen altid eller i perioder. Overvej i stedet at opsige dit abonnement eller sætte det på pause og skifte den daglige motion ud med cyklen, en løbetur eller anden gratis motion udendørs.

Køb brugt eller uden for sæson

Det er dejligt med nyt tøj, men beklædning kan være en stor post på budgettet, særligt hvis du køber ind til flere familiemedlemmer. Der kan være mange penge at spare ved enten at købe brugt eller vente til de store udsalg.

re:member reward giver dig desuden rabat hos blandt andre Nelly.com, Ellos, Crocs og Miinto.

Der findes et hav af muligheder for at købe tøj, møbler og meget andet brugt. Det er ikke kun billigere, men det er også mere skånsomt for miljøet, når vi genbruger. Udbuddet er stort, både i genbrugsbutikker og på loppemarkeder, men det har heller aldrig været nemmere at købe brugt online. Du kan med fordel tjekke Facebook Marketplace eller apps som Trendsales, Reshopper og Den Blå Avis, hvor du både kan købe og sælge det, du ikke selv brugere længere.