Den store kreditkortguide

Et kreditkort kan være en praktisk måde at låne penge på. Det kan give fleksibilitet og en række nyttige fordele, hvis du bruger kortet rigtigt. Her finder du svar på alt, du måtte have af spørgsmål gældende kreditkort.

Ordet ”kreditkort” er sammensat af to ord; kredit og kort.

Kredit kommer af det latinske ord ”credere”, som betyder ”at tro” og er beslægtet med ordet kredibilitet. Det vil sige, at kredit er, når en af parterne i et kontraktforhold får udsat pligten til at opfylde sin del af aftalen, baseret på tillid til at det vil ske i fremtiden. I den sammenhæng vil det sige at pligten til at betale for købet udsættes, da køberen regnes for at være kreditværdig og betalingsdygtig.

Kort er et stykke tyk og hård plast eller papir som bruges til at skrive eller trykke på. I denne sammenhæng er et kort det fysiske stykke plastik, du kan placere i din pung.

Hvad er et kreditkort?

Et kreditkort er et betalingskort, du kan bruge til at købe varer og tjenester med. Det som er forskellen på et kreditkort og et Dankort/VISA Dankort er, at du har mulighed for at udsætte betalingen. Mens et Dankort/VISA Dankort, også kendt som et debetkort, er knyttet til en konto i banken hvor pengene trækkes direkte fra, når du bruger kortet, så er et kreditkort knyttet til kreditten, du har fået bevilget.

Med et kreditkort er det banken eller finansieringsselskabet, du har fået kreditkortet af, som tager ansvaret for at betale sælger – mod at du selvfølgelig betaler tilbage på et senere tidspunkt. Man kan sammenlignet dette med et lån.

Hvor meget kan jeg få i kredit?

Hos re:member kan du få op til 100.000 kroner i kredit. Kreditgrænsen baserer sig på en individuel kreditvurdering af dig. Ønsker du på et tidspunkt at øge kreditgrænsen, kan du nemt søge om det i netbanken eller i re:member app’en som kan downloades i App Store eller Google Play.

Husk at maksimal bevilget kredit er 100.000 kroner. Du skal også lige vide, at for at hæve den kreditgrænse, du har fået, så skal du have haft kortet i minimum seks måneder.

Hvor lang rentefri kredit får jer?

Hos re:member får du op til 52 dages rentefrihed og har derfor en reserve i baghånden og en buffer, hvis du skulle få uventede udgifter. Rentefriheden betyder, at hvis du eksempelvis har forfaldsdato den 15. i måneden, så vil du modtage en faktura på alt det, du har brugt kreditkortet til i måneden før. Fakturaren generes ca. 15 dage før forfald.

Du kan vælge mellem at betale alt ved forfald – eller betale tilbage senere, når det passer dig. Fakturaen du modtager betaler du på samme måde som andre regninger. Vælger du at betale via Betalingsservice, foregår betalingen automatisk hver måned via din bank. Når du vælger at betale via Betalingsservice, vil din regning altid forfalde på din nuværende betalingsdato.

Hvis du tilmelder dig Betalingsservice, gør vi opmærksom på, at du har mulighed for at vælge minimumsbeløbet på 2,5 %, 25 %, 50 % eller 100 % (dog minimum 100 kr.) som vil blive trukket ved betaling. Du har mulighed for at ændre dit afdrag eller betale et fast beløb via Netbank, eller ved at kontakte os på 33 42 37 20, så hjælper vi dig.

Hvor ofte modtager jeg en faktura?

Du modtager kun en faktura, hvis der har været bevægelser på din konto.

Du modtager en faktura en gang om måneden, hvis du har udnyttet kreditten. Fakturaen indeholder alle overførelser, som du har foretaget i løbet af faktura måneden, hvor kreditten har været anvendt.

Har du f.eks. forfald den 1. februar, vil hele dit forbrug for måneden før (f.eks. januar) komme med på fakturaen.

Hvor meget koster det at have et re:member Mastercard?

re:member er et kreditkort med gunstige betingelser, hvor du ikke betaler noget årsgebyr. Det gældende hverken første eller efterfølgende år, og det gælder uanset om du bruger kortet eller ej.

Der er ikke noget oprettelsesgebyr forbundet med at få et re:member Mastercard eller gebyrer i forbindelse med varekøb. Det koster heller ikke noget at få et ekstrakort. Der er ikke noget fakturagebyr, og du modtager din faktura direkte i e-boks.

Kan jeg vælge min egen PIN-kode til kreditkortet?

En PIN-kode er en personlig talkode, som skal opgives for at få adgang til bestemte tjenester og fungerer som en adgangskode til eksempelvis kontanthævningsautomater, netbanker, mobiltelefoner eller adgangskort. Som regel er en PIN-kode på fire cifre, noget som giver 10.000 mulige kombinationer. Hos re:member har du mulighed for at vælge din egen PIN-kode til dit re:member Mastercard.

Med en selvvalgt PIN-kode til dit re:member Mastercard slipper du for at stå i situationer, hvor du ikke kan huske koden eller blander den med koder til andre kort. Hvis du allerede har et re:member Mastercard og gerne vil have en selvvalgt PIN-kode, kan du nemt ændre den i netbanken. Så vil du få tilsendt et nyt kort med den nye kode.

For at vælge din egen PIN-kode gør du følgende:

  •         Log ind i netbanken
  •         Vælg ”Ændre PIN-kode” og følg vejledningen

Du vil modtage et nyt re:member Mastercard i postkassen indenfor 10 hverdage, og dit gamle kort vil holde op med at virke, når du har modaget dit nye kort. Din nye PIN-kode er ikke gyldig før, du har modtaget det nye kort. Koden vil også blive tilgængelig i netbanken, hvis du skulle have behov for en påmindelse.

Husk at din PIN-kode er personlig. Den bør aldrig opbevares tilgængelig for uvedkommende og må derfor ikke skrives ned eller opgives til nogen – selv ikke til banken eller politiet. Koden bør ikke være mulig at gætte sig frem til og skal af den grund ikke være ens fødselsdag, postnummer eller lignende.

Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt PIN-koden til kreditkortet?

Hvis du står i den uheldige situation, at du har glemt PIN-koden til dit re:member Mastercard, så fortvivl ej. I netbanken og re:member app kan du enkelt se din PIN-kode, når du har brug for det.

Glemt PIN-kode tjenesten er helt unik for re:member Mastercard. Du logger ind i Netbank eller re:member app, og vælger at få vist din eksisterende PIN-kode i 10 sekunder, hvorefter den forsvinder igen. Dermed sikrer du, at du ikke kommer til at stå i en pinlig situation, hvor du har glemt PIN-koden.

Hvad sker der hvis jeg mister kreditkortet?

Hvis du mister dit re:member kort, eller det bliver stjålet, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme.

Du kan ringe på telefon 33 42 37 20 hele døgnet for at få spærret kortet.

Husk at skrive dit kortnummer og vores telefonnummer ned, så du har det i nærheden, hvis du skulle være uheldig at miste dit kort eller få det stjålet.

Det kan være smart at notere telefonnummeret til spærretjenesten samt dit kortnummer, så har du det nemt tilgængeligt, hvis uheldet skulle være ude.

Hvor kan jeg bruge kreditkort?

Med et re:member Mastercard har du hele 32 millioner brugssteder over hele verden, hvor du kan benytte dit kort – og det kan bruges til varekøb, nethandel eller du kan udtage kontanter i kontanthævningsautomater eller banker.

Der er ingen prisforskel på kontanthævning i automater i Danmark eller udlandet. Se efter Mastercard logoet for at se om kortet kan bruges der. På Mastercard’s hjemmeside kan læse mere om brugssteder for kreditkort og kontanthævningsautomater.

Hvorfor ansøge om et kreditkort?

Stadig flere danskere vælger at benytte sig af kreditkort, og det er måske ikke så mærkeligt, når man tænker over, alle fordelene man får ved at have et. Kreditkort kan nemlig bruges til så meget, og for de allerfleste så er kreditkort en god hjælp at have, hvis man pludselig står med uventede udgifter.  

Ikke blot har du penge tilgængelig til det, du måtte ønske dig eller uforudsete udgifter, men der er også en række andre fordele ved kreditkort. Der er en ekstra tryghed i at bruge kreditkort kontra Dankort, når man handler på nettet. Det kan også betale sig at søge om et kreditkort, hvis man ofte er ude og rejse, for du kan spare penge på både hotelophold og flybilletter samt få inkluderet rejse- og afbestillingsforsikring.

Kreditkort til nethandel

Der findes mange fordele ved at handle på nettet. Blandt andet kan du købe næste alt mellem himmel og jord, du kan handle uden at stå i kø i kassen eller prøverummet – faktisk behøver du ikke forlade din sofa i det hele taget.

Stadig flere handler på nettet, men ikke alle er klar over hvad sikker kortbrug er. Det er en rigtig god idé at bruge kreditkort når man handler på nettet.

Der er meget som kan ske, når man handler på nettet. Du kan blive udsat for svindel, eller du kan risikere ikke at modtage varen i det hele taget. Hvis du betaler med kreditkort, når du handler på nettet, kan kortudsteder hjælpe dig, og du kan få erstattet det økonomiske tab. Betaler du med dit Dankort, så er det straks sværere at klage, hvis der skulle opstå problemer.

Kreditkort til rejse

Der er ingen tvivl om at danskere elsker at rejse. Når vi bestiller hotel og eventuelt lejer bil, vil leverandøren ofte reservere et beløb på din konto som garanti for, at du betaler. Så er det en fordel at bruge et kreditkort i stedet for Dankort, som er tilknyttet bankkonto. Så undgår du nemlig at pengene bliver bundet op i den periode.

Når du er ude og rejse, vil du højst sandsynlig også gerne købe noget, og som verdens mest accepterede kort, så har Mastercard 32 millioner brugssteder. Her vil du få muligheden for at vælge, om du vil betale i dansk eller lokal valuta. Selv om dansk valuta kan virke som det mest trygge valg, så risikerer du at blive belastet med et meget ugunstig vekselkurs. Ved at vælge den lokale valuta undgår du ufordelagtige valutaomregninger og kan spare penge.

Kreditkort til shopping med fordele

Hvis du har et re:member Mastercard, får du samtidig adgang til en række fordele gennem fordelsprogrammet re:member reward. Bruger du re:member Mastercard på en smart måde, så kan du spare store beløb gennem gode rabatter.

Ofte kan de betale sig at handle på nettet, da udvalget er stort – det kræver ikke meget energi, og du slipper for at tage hjemmefra for at finde de bedste alternativer. Med nogle få tastetryk kan du få varerne leveret lige til døren. Betaler du med dit kreditkort, kan du nemmere få pengene tilbage, hvis du bliver udsat for svindel eller uærlige aktører.

Men det bedste er selvfølgelig, at du kan spare penge i over 125 udvalgte netbutikker gennem fordelsprogrammet re:member reward. De inkluderer netbutikker som sælger alt fra bøger og elektronik til tøj, møbler og sportsudstyr. Ikke nok med det kan du også få gode rabatter på fly og hotelophold samt lejebil.

Det er enkelt at benytte sig af de gode tilbud. Log ind på re:membe reward ved at taste de sidste fire cifre på dit re:member Mastercard, fødselsdato og postnummer. Derefter finder du den netbutik du ønsker at handle på og shopper som du ellers ville have gjort. Rabatten, du får, bliver fratrukket din månedlige faktura. Det koster aldrig noget ekstra at handle via re:member reward.

Forsikringer med kreditkort

Hos re:member får du gratis Rejseforsikring Basis, hvis du betaler hele rejsens pris med dit re:member Mastercard. Rejseforsikring Basis indeholder afbestillingsforsikring samt fly- og bagageforsinkelse.  Rejseforsikringen gælder for dig, samlever eller ægtefælle samt hjemmeboende børn op til 23 år.

Rejser du inden for EU-landene og har det blå EU-sygesikringskort, skal du huske, at du kun er dækket på samme vilkår som landets borgere, hvor du opholder dig, og at der ikke er en dansk alarmcentral at ringe til. 

Med re:member Mastercard kan du opgradere til Rejseforsikring Plus for kun 59 kr./md. og med en Rejseforsikring Plus behøver du slet ikke det blå kort for der er du dækket!

Hvordan søger man om et kreditkort?

Ønsker du at søge om et kreditkort, kan du gøre det online. Du udfylder ansøgningsskemaet med alle de efterspurgte oplysninger. Når du søger om et re:member Mastercard, får du svar med det samme om ansøgningen er godkendt, skal til manuel behandling eller er afslået. Hvis ansøgningen bliver godkendt sendes kreditkortet med posten, og du vil modtage det i løbet af 10 hverdage.

Hvordan for jeg godkendt en ansøgning om kreditkort?

Når du søger om et kreditkort, vil forskellige faktorer gøre sig gældende. Minimumskravet for at søge om et kreditkort er, at du er fyldt 18 år, du må ikke have nogen betalingsanmærkninger, og du skal have en fast indtægt.

Udover disse minimumskrav er der en række andre faktorer, som afgør om du kan få indvilget lån eller kreditter, og dette afgøres ud fra en individuel kreditvurdering.

Hvordan nedbetaler man gælden på et kreditkort?

Med et re:member Mastercard har du op til 52 dages rentefri kredit. Det betyder, at renter først påløber, efter en faktura har haft forfald. Hvis du ikke tilbagebetaler hele beløbet på en gang og udsætter dele af det fakturerede beløb, så vil renten blive beregnet på baggrund af det udestående beløb.

Du vil modtage faktura en gang om måneden, og du kan selv vælge forfaldsdato. Denne kan ændres på et senere tidspunkt, hvis det ønskes. Det er værd at huske på, at selv om du vælger at udsætte betalingen, så skal minimumsbeløbet på fakturaen betales.

re:member kreditkort

Du kan få op til 100.000 kroner i kredit og op til 52 dages rentefrihed. Der er heller ingen årsafgift tilknyttet kortet.

Med et kreditkort fra re:member får du mange gode fordele. Blandt andet gode rabatter med fordelsprogrammet re:member reward, som giver dig rabat i mere end 125 netbutikker.

Hvis du downloader re:member app’en får du fuldt overblik over din saldo. Du kan også se alle transaktioner, tilgængelig kredit og søge om forhøjelse af din kreditgrænse. App’en er gratis og indeholder altid nyeste opdaterede information. re:member app’en kan downloades i App Store eller Google Play. Du aktiverer den ved at logge på med MitID. Derefter vælger du en personlig kode.

Ansøg om kreditkort fra re:member her.

Priseksempel: Samlet kreditbeløb på 10.000 kr. Løbetid 1 år. Fast debitorrente 21,88 %, ÅOP 19,10 %, samlede kreditomkostninger 960 kr., månedlig ydelse 913 kr. Samlet tilbagebetaling 10.960 kr.