Lån penge uden kredittjek

Har du på noget tidspunkt søgt om et kreditkort eller forbrugslån, så ved du at banken altid foretager et kredittjek af dig. Men hvorfor det? Og kan man få et kreditkort eller lån uden at der foretages et kredittjek?

Nej, banker og andre långivere skal faktisk kontrollere, at du har økonomiske midler til at betale renter og afdrag, når du ansøger om et kreditkort eller lån. Derfor er det praksis, at långiver foretager et kredittjek af dig. Det foregår på den måde, at långiver indhenter oplysninger fra et kreditoplysningsbureau og får på den måde at vide, om du har nogle betalingsanmærkninger.

Hvorfor tager banken et kredittjek, når jeg søger om kreditkort eller lån?

At lave et kredittjek er den nemmeste måde for långiveren at finde ud af, om du har økonomiske midler til at kunne tilbagebetale de penge, du låner. Eftersom kreditkort og forbrugslån som regel bevilges uden krav om sikkerhed, for eksempel i form af pant i bolig, tager långiveren en risiko. Denne risiko vil långiver selvfølgelig minimere. På den måde har de, der tidligere har fået styr på deres økonomi, lettere adgang til kredit end dem, der har fået registreret betalingsanmærkninger.

Læs også om lån med betalingsanmærkning her.

Hvad er en kreditvurdering?

En kreditvurdering indeholder hovedsageligt oplysninger om dine økonomiske forhold, herunder din indkomst og om du har betalingsanmærkninger. Men andre personlige oplysninger kan også indgå, såsom din alder og din civilstand.

Kreditvurderingen indeholder også en generel vurdering af din økonomiske status. Långivere bruger forskellige modeller til at beregne kreditvurderingen, men faktorer der normalt påvirker er din indkomst, om du tidligere har haft store eller mange lån, om du har optaget et lån for nylig og hvis du har betalingsanmærkninger mv.

Hvad lægger långiver vægt på, når de laver en kreditvurdering?

Kravene for at yde en kredit kan variere mellem forskellige långivere, men at ansøgeren har en fast indkomst og ingen betalingsanmærkninger er normalt et minimumskrav.

De mest almindelige data registreret om privatpersoner er:

Forbrugslån fra re:member

Med re:member forbrugslån kan du søge om at låne fra 10.000 til 250.000 kroner. Renten er fra 6,95 % til 22,45 % - hvilken rente du får afhænger af en individuel kreditvurdering.

For at finde ud af hvor meget lånet vil koste dig, kan du bruge vores låneberegner. Den giver enkelt overblik over hvor meget, du skal betale hver måned ud fra de forskellige rentesatser, vi tilbyder. Den viser også hvordan lånebeløb og ønsket løbetid påvirker den månedlige betaling.

Ansøg om forbrugslån fra re:member.

Ved et samlet kreditbeløb på 250.000 kr. over 7 år med variabel debitorrente 7,18 % – 24,91%, er den månedlige ydelse 3.772 kr. – 5.933 kr. De samlede omkostninger udgør 66.813 kr. – 248.394 kr. ÅOP udgør 7,22 % – 24,97%. Det samlede tilbagebetalte beløb udgør 316.813 kr. – 498.394 kr. I beregningen sker tilbagebetalingen via Betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet.